2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Kilimli Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen genç bir isim olan Kamil Altun diğer adayların birbirleriyle uğraşmaları ve oylarının bölünmeleri sonucunda Kamil Altun aradan sıyrılarak elini kolunu sallayarak çok genç yaşında Kilimli’nin Belediye Başkanı oluverdi.

Gençti, heyecanlıydı.

Kilimli’de doğup büyümüş bir delikanlı olarak bir şeyler yapması gerekiyordu.

Ailesi burada esnaftı tanınan insanlardı.

Mazbatayı aldıktan şu sloganla kolları sıvadı.

“Terkedilen değil tercih edilen Kilimli”

Hakikaten bu slogan cuk diye oturuverdi.

Kilimli’nin çok eksiklikleri ve sıkıntıları vardı.

Bir an önce bunların yoluna koyulması gerekiyordu ve meclis üyesi arkadaşları ile birlikte yapılan istişareler ve toplantıların ardından hayata geçirecekleri projeleri bir bir yapmaya başladılar.

Ankara’dan gelen iktidar destekleriyle de İlçe yapılan Kilimli’nin çehresi değişti, güzelleşti şehir havasına büründü. Yapılanları buradan anlatmak yerine gelip görmek lazım Kilimli’yi.

5 senelik başkanlık görevinde elinden geleni yaparak vatandaşlarının haklı sevgisini kazanan Kamil Altun’un başarılı çalışmalarını gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ona bir 5 sene daha diyerek aday gösterdi.

Kilimli ilçesine gençlik aşısı yapan Belediye Başkanı Kamil Altun’un yaptığı bu hizmetler karşılığını ne kadar görecek merak ediliyor ancak yaptığı seçim çalışmalarında da görüldüğü şekilde yine en iddialı aday olarak öne çıkıyor.

Karşısındaki adaylar da çetin cevizler. CHP adayı tecrübeli isim ve uzun süredir sahada çalışmalarını sürdüren emekli maden mühendisi Erol Sarıal, MHP adayı Kilimli esnaflarından tanınmış ailenin oğlu ve eski ilçe başkanı Serdar Yaralı, İYİ Parti’nin yine genç dinamik ismi Mesut Şalvarcıoğlu ve yine genç bir aday Yeniden refah Partisinden Ahmet Aşkar.

Görüldüğü üzere Kilimli Belediyesi için yapılacak olan seçimlerde öne çıkan mevcut Başkan Kamil Altun olmakla birlikte diğer adayların arkasındaki rüzgar ılık mı eser yoksa sert mi eser 31 Mart akşamı ortaya çıkacaktır.

Kilimli halkı 5 sene yapılan hizmetlerin arkasında durursa ve 5 sene daha yapılacak olan güzel projelere de sahip çıkarsa Kamil Altun bu ipi göğüsler diye düşünüyorum. CHP adayı Erol Sarıal ise diğer adayların oyları bölecek olması sebebiyle aradan sıyrılabilir. Bütün hesaplar ve planlar bu şekilde değerlendiriliyor. Bakalım evdeki hesaplar çarşıya uyacak mı? Yapılan hesapları da bozacak olan sandık günü Kilimli halkıdır hak eden kazanacaktır.

KOZLU’DA BEKTAŞ GERÇEĞİ…

Zonguldak’ın şirin ilçesi Kilimli ile ilgili olarak düşüncelerimizi aktardıktan sonra şimdi değişen, kalkınan Ali Bektaş ile bir başka havaya bürünen kalabalık ilçemiz Kozlu’da neler olur, kim kazanır kim kaybeder hakkında fikir jimnastiği yapalım.

Aslında Kozlu Belediye seçimleri hakkında fazla söylenecek bir söz de bulamıyorum ama yine de sakız gibi yapıştıralım ki izi kalsın.

Kozlu’da bir Ali Bektaş ağırlığının olduğunu her zaman savunanlardan oldum. Bunun böyle olduğunu aslında Kozlu’nun yarısından çoğu da biliyor ve yapılanları görüyor.

Böyle başarılı, işini bilen halkını düşünen ve her yaptığı hizmetleri ses getiren Ali Bektaş’tan başka bir adayı AK Parti zaten gösteremezdi eğer gösterse idi inanın Kozlu halkı tepki gösterir ve burayı başka partiye kaptırırdı. Ali Bektaş ismi ve ağırlığı o yaşadıkça devam eder Kozlu’da bunun altını çiziyorum.

Sözü fazla uzatmaya da gerek görmüyorum. Her ne kadar Kozlu’da oturmuyorsam da İMZA gazetesi olarak Kozlu’da ofisimiz var ve arkadaşlarımız yoğun bir şekilde haber trafiği içindeler.

Kozlu ilçesi 31 Mart akşamı yine Ali Bektaş başkanla hizmetlerine devam edecek bu net. Bu kale zor yıkılır. Diğer adaylara da haksızlık yapmadan hepsine başarılar diliyorum. Ben fikrimi beyan ettim. Son söz milletindir. Kalın sağlıcakla…