Zonguldak merkez başta olmak üzere 7 ilçesinde ve beldelerinde 31 Mart’ta yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde artık sona iyice yaklaşıldı ve 12 gün kadar bir zaman kaldı. Kalan zaman içerisinde başkan adayları artık son kozlarını oynuyor.

Devrek ilçesinde bu defa çok çekişmeli bir seçim yaşanacak. Mevcut başkan CHP’li Çetin Bozkurt ile yine Devrek’te eski belediye başkanlığı yapan ve daha sonra da milletvekili olarak başarılı çalışmalara imza atan AK Parti’li Özcan Ulupınar rekabetinin sonucunun ne olacağı gerçekten çok merak ediliyor.

Her iki adayın biyografisine bir göz atalım.

Çetin BOZKURT

1967 Yılında Devrek'te doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Devrek'te okudu. Anadolu Üniversitesi Mahalli İdareler Bölümünü bitirdi. 1990 yılında Devrek Belediyesi'nin açmış olduğu sınavı kazanarak Belediye Muhasebe Şefi olarak göreve başladı. Belediyeciliği iyi bilen tecrübeli bir başkan olarak Devrek Belediye Başkanlığı görevini 31 Mart’ta da yine kazanarak devam ettirmek istiyor.

ÖZCAN ULUPINAR

1970 yılında Almanya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Devrek ilçesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı oldu. 2004 yılında Devrek Belediye Başkanlığına seçildi. Bu görevine 2009 yılında tekrar seçildi. 2011 yılında AK Parti 24. Dönem Zonguldak Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.

Gerek Çetin Bozkurt ve gerekse Özcan Ulupınar çok tecrübeli ve deneyimli siyasetçiler olarak Devrek gibi güzel bir ilçenin daha da gelişmesi ve kalkınması adına 31 Mart günü Devrek’li seçmenlerin vereceği oylarla 5 sene başkanlık koltuğuna oturacaklar. Her iki aday da kazanabilecek durumda hazır bekliyor fakat kim kazanacak. Bozkurt mu? Ulupınar mı?

ZONGULDAK-KOZLU-KİLİMLİ..?

2019 seçimlerinde Zonguldak, Kozlu ve Kilimli’de AK Parti belediye başkanlıkları seçimlerini kazanarak başarılı olmuştu. Selim Alan, Ali Bektaş, Kamil Altun üçlüsü iktidarın da gücünü ve desteğini arkasına alarak sorumlu oldukları belediyelerde güzel çalışmalara imza atarak halkın da taktirini kazandılar.

31 Mart 2024 seçimleri öncesinde de aynı başkanlar Ankara genel merkezin de onayını alarak yine aday gösterilerek yarım kalan projelerini hayata geçirmek adına yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiler.

Çoğu gitti azı kaldı ve 31 Mart’a 12 gün kaldı. Zonguldak merkez, Kozlu ve Kilimli belediye başkanlıklarını aynı isimler mi alacak yoksa başka bir değişiklik olacak mı? İddialar ve ibreler mevcut başkanlardan yana görülse de son sözü seçmenler söyleyecek bakalım nasıl bir tablo ortaya çıkacak. Zonguldak-Kozlu-Kilimli hepimizin. Kim kazanacaksa hayırlısı olsun.