Gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu

Tahsin Erdem ne yapacak?

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Partili rakibi Ömer Selim Alan’a karşı halkın teveccühüyle Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Tahsin Erdem görevine başladı.

Seçimi kazanması münasebetiyle bu günlerde tebrik ziyaretlerini kabul eden Başkan Erdem’e Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak arkadaşlarımızla birlikte bizlerde kendisini ziyaret ederek tebrik ettik ve başarılar diledik.

Çok yoğun olmasını da dikkate alarak yaklaşık yarım saat bir görüşme imkânı bulduk ve şehrin sorunları hakkında birkaç sor sorduk. Aldığımız cevaplara bakıldığında gerçekten işinin çok zor olduğunu anladık ve “Tahsin Erdem ne yapacak?” ana başlığıyla görüşmeden çıkan sözlerine göre şu şekilde değerlendirmek istedim.

Belediye Borç Batağında

ERDEM: “Bizim için basınımızın her bir ferdi çok değerlidir ve sizlerin sayesinde kamuoyu bilgilendiriliyor ancak bizi üzen bazı konular var ki hiç tasvip etmediğimiz şekilde sert üslupta yazılara şahit oluyoruz. Bizler buraya Zonguldak’a hizmet etmek için aday olduk ve sayın halkımızın da taktir etmesiyle bu makama seçildik. Bundan sonraki tek hedefimiz halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmektir. Her başkan kim olursa olsun şehre hizmet etmek için görevini yapar ancak gördük ki benim de hiç beklemediğim şekilde belediyenin borcu çıktı. Öncelikle tasarruf tedbirleri alarak bu savurganlığa önlem almamız lazım, işimiz kolay değil ama bu demek değildir ki hizmette aksama olsun. Tahsin Erdem ne söz verdiyse halkına bunları mutlaka yerine getirir. Ziyaretler bittiğinde gece gündüz demeden çalışacak ve şehrimizi hak ettiği yere getirmek adına ne gerekiyorsa yapılacaktır.”

TRAFİK SORUNU VE OTOPARK

Zonguldak’ta çok ciddi şekilde trafik sorunu ve otopark sıkıntısı var ve bu sorunları ivedilikle çözmemiz gerekiyor. Araç yoğunluğu her geçen gün artmakta ve gördüğümüz üzere şehrin her yerinde araçlar gelişi güzel park yapmakta ve trafik aksamaktadır. Otopark konusunu mutlaka çözmemiz gerekiyor, bazı planlarımız var yer tespitleri üzerinde duruyoruz ve sayın Valimizle de görüşerek otopark konusunu değerlendireceğiz. Lavuar alanındaki projede bir şekilden az 400-500 araç alacak şekilde otopark olması için görüşmelerimiz olacaktır. Atatürk devlet Hastanesinin de ciddi olarak böyle bir sıkıntısı var vardır bu konular mutlaka çözülmelidir.”

KENT LOKANTASI

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kent Lokantası projesini Kapuz ve İncivez dolmuş duraklarının olduğu alana yapmayı planladıklarını açıklayarak, otobüs durakları ise Site dolmuş duraklarının olduğu alana taşıyacaklarını ifade etti. 

Başkan Erdem “Kent lokantası için Kapuz ve İncivez dolmuş duraklarının olduğu alanı düşünüyoruz. Oraya güzel bir kent lokantası yapmayı planlıyoruz. Mescidinden tuvaletine kadar dış kaplamasıyla güzel bir proje. Oradaki duraklarımızı da Site dolmuş duraklarının oraya taşımayı planlıyoruz. Orada güzel bir otobüs terminali yapacağız. 2 katlı bir alan yapacağız. Giysi pazarını da oraya koyacağız. İçinde yürüyüş merdiveni de olacak”

Tahsin Erdem’i makamında sırada başka ziyaretçiler beklediğinden gazeteciler olarak anlayış göstererek müsaade isteyerek başarılar dileyerek ayrıldık. Ziyaretin özetine gelecek olursak Başkan Tahsin Erdem’in işi hiç kolay değil. Bilindiği gibi Zonguldak zor bir şehir ve bu zorluklar altında 5 sene nasıl hizmetlerle sonuçlanacak bekleyip göreceğiz. Bu anlamda da kendisine ve ekibine kolaylıklar diliyoruz.