Filyos Belediyesi'nde İşçi Çıkarmaları: Siyasi Geçişin Gölgesi

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sonrasında belediyenin AK Parti'den CHP'ye geçmesinin ardından, belediyede çalışan işçilerin işlerinin çıkarılması tartışmaya sebep oldu.

İşçi Çıkarmalarına İlişkin İddialar

Erdemir yatırımcılarını sevindiren gelişme! Erdemir yatırımcılarını sevindiren gelişme!

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, konuya ilişkin sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yiğit'in paylaşımında, Filyos Belediyesi'nde çalışan 64 işçinin, iş akdinin feshedilerek işten çıkarılmaları eleştirildi.

Haksız İşten Çıkarmalar: Trajikomik Durum

Yiğit, paylaşımında belediyenin, borçsuz bir şekilde ve fazla bütçe ile teslim edildiğini belirtirken, işçilerin haksız yere işten çıkarılmalarının trajikomik olduğunu vurguladı.

Eleştiriler: Mobbing ve Haksızlık

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı, yapılan işten çıkarmaları "kıyım" ve "mobbing" olarak nitelendirerek, doğru olmayan bir yöntem olduğunu ifade etti. Yiğit, işçilerin çıkarılmasını, çevreye şirin görünmek adına yapılan haksız bir uygulama olarak değerlendirdi.

Çağrı: Adaletsizliğe Son Verin

Yiğit, paylaşımında, işten çıkarılan emekçilerin işlerine geri alınması çağrısında bulunarak, bu kıyım ve adaletsizliğe son verilmesini talep etti. Bahsedilen bahanelerin mesnetsiz olduğunu öne sürerek, işçilerin asıl işlerine döndürülmesi gerektiğini belirtti.