Aylar, haftalar, günler geçti ve 31 Mart kapıya dayandı.

Ne olacaksa olacak,

31 Mart Pazar akşamı fatura kesilecek.

Kesilecek ama kime kesilecek?

Bu sorunun cevabı da ortaya çıkacak.

Artık seçimler için son düzlüğe girildi.

3 gün sonra Cumhur ittifakı mı?

Yoksa CHP-İYİ Parti ve diğerleri ne kadar belediye kazanacak tüm bunların cevabını Türk halkı belirleyecek. Bilindiği gibi bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak gerçekten çok zorlu günlerden geçiyoruz.

İçinde bulunduğumuz ekonomik zorlu şartlar yediden yetmişe hepimizi etkiliyor.

Dolar, Euro ve Altın uçuşta.

Hayat inanılmaz şekilde pahalı.

200 liranın değeri falan da kalmamış, 1 kilo peyniri dahi zor alıyorsun.

Özellikle de dar gelirli vatandaşlar bu ekonomik krizden daha çok etkileniyor ve boğazını zor doyuruyor. Aldıkları 10 bin lira maaşla geçinmeye çalışıyor. Mübarek Ramazan ayında oruç tutuyor. Her gün zaten açlar ve hiç olmazsa oruç tutarak sevabını da kazanıyor.

Yapılan araştırmalara göre (Gazeteler yayınladı) halkın yüzde 85’i ülkedeki en büyük sorunun ekonomi olduğunu söyledi. Var olan enflasyonun da yüzde 65’in üzerinde olduğunu hissettiklerini ifade ediyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, Uluslararası araştırma firması Ipsos’un anketine göre, “Türkiye’de en büyük sorun nedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 85’i “Ekonomi” cevabını verdi. Bu da demek oluyor ki 31 Mart yerel seçimlerde ekonominin olumsuz etkileri de seçime yansıyacak gibi görülüyor.

DAR GELİRLİLER VE EMEKLİLER

Ekonominin bu kadar dibe vurması ve hayatımızı olumsuz etkilemesi gerçeği bir yanda dururken bu durumdan en çok etkilenen hangi kesim diye sorulacak olunursa elbette gayet net olarak “Dar gelirliler ve emekliler” cevabını söylemek yerinde olacaktır.

Bu kadar hayat pahalılığı karşısında 4 kişilik bir ailenin insan onuruna yakışır bir şekilde geçinebilmesi ve yaşaması için lazım olan gelir 30-40 bin lira arasında olması gerekirken 10 bin lira gibi komik bir ücrete layık görülmesi kabul edilecek bir ücret değildir.

Uzun lafın kısası ülkede ekonomik sıkıntılar var ve 31 Mart’ta da seçimler var. Bunun bir faturası mutlaka olacak ama bu faturanın miktarı ne kadar kime olacak onu da Türk seçmeni belirleyecek. Hayırlısı ne ise o olsun. Kalın sağlıcakla…