Ne olacağı, nasıl sonuçlanacağı merakla beklenen 31 Mart yerel seçimleri sonrasında tabiri caizse ülke genelinde CHP bombası patladı.

Türkiye’nin çoğu yeri kırmızı ile kaplandı.

Büyükşehirler İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Bursa, Şanlıurfa, Antalya, Manisa, Balıkesir, Muğla, Aydın ve diğer bir çok illerde CHP üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu durum da gösterdi ki ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, alım gücünün dibe vurması, enflasyonun inanılmaz boyutlarda seyretmesi, dar gelirlilerin ve emeklilerin adeta isyan noktasına gelmesi sandığa yansıyınca iktidara da ciddi bir uyarı yapılmış oldu.

CUMHURBAŞKANI MESAJI ALDIM DEDİ

Seçim sonuçlarının gecenin ilerleyen saatlerinde netleşmeye başlamasından ve Türkiye haritasının kırmızıyla kaplanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da parti binasında balkon konuşması yapacağının açıklanmasıyla tüm gözler Erdoğan’ın vatandaşlara neler söyleyeceğine çevrildi.

Gece saatlerin 12.30’u gösterdiği anlarda parti genel merkezi önünde alanı dolduran AK Partili vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarından çıkan mesajı çok iyi analiz ettiklerini ve Türkiye’nin demokrasi şöleni yarışında kazanan tüm adayları tebrik ettiklerini ifade ederek çıkan sonuçları parti organlarında değerlendirerek gereken neyse yapacaklarını ifade etti.

Başkan Erdoğan: “Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet, sözünü sandık yoluyla söyler. Millet, siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet, uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder. Türk Milleti, yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir, milli iradedir, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamıdır.”

ZONGULDAK-KOZLU GİTTİ
KİLİMLİ KAMİL ALTUN DEDİ

2019’da Zonguldak-Kozlu-Kilimli üçgeninde başarı elde eden AK Parti 31 Mart 2024 seçimlerinde Zonguldak merkezi CHP’den Tahsin Erdem’e ve AK Parti’den Ali Bektaş’ın yıkılmaz denilen kalesi olan Kozlu’yu da Altuğ Dökmeci’ye kaptırırken Kilimli ilçesinin genç ve dinamik Belediye Başkanı Kamil Altun’u seçmenler yine zirveye taşıyarak bir 5 sene daha hizmete devam diyerek başkan seçtiler.

Kozlu’da başkan olan Altuğ Dökmeci yüzde 51.07 ile (11.328 oy) Ali Bektaş ise yüzde 31.98 ile (7.094) oy aldı. MHP ise Muhammet Özdemir ile yüzde 6.04 ile (1340) oy aldı.

Kilimli’de başkan seçilen Kamil Altun; yüzde 38.92 ile (4677 oy) alırken rakibi CHP adayı Erol Sarıal ise yüzde 26.90 ile (3232) oy aldı. İYİ Parti adayı Mesut Şalvarcıoğlu da yüzde 24.91 ile (2994) oy alarak gözdağı verdi. Hal böyle olunca Zonguldak merkez ve Kozlu CHP’li Belediyelerde hizmet vermeye devam edecekken Kilimli ise Kamil Altun’la yarım kalan projelerini iktidarın desteğiyle tamamlamaya çalışacak. Kim ne kadar başarılı olacak veya hizmette kusur edecek bunu ilerleyen zamanlarda görme imkânı bulacağız.

Ben gerek köşe yazılarımda ve gerekse Kanal Z Televizyonunda çarşamba günleri yaptığım SİNYAL programımda şunun altını çizmişimdir. “Belediye Başkanlığını kim kazanırsa kazansın hepimizin başkanıdır, halkın oy verdiği başkanıdır” dedim.

Hal böyle olduğuna göre AK Parti adayı Ömer Selim Alan’ı sandıkta devre dışı bırakan Zonguldak halkı yerine bu defa Tahsin Erdem’i layık gördüğüne göre hepimizin belediye başkanı olmuştur ve ona yürekten başarılar dilemek de vatandaş olarak görevimizdir. Zonguldak’ı 5 sene yönetecek ve hizmet getirmeye, projelerini hayata geçirmeye çalışacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.

Yani işin özeti şudur ki aylardır devam eden seçim maratonu kazasız-belasız çok şükür sona ermiş ve demokrasi sınavında kazanan tüm adaylara başarılar dilerken, ülke genelinde ilk defa AK Parti’ye karşı üstünlük sağlayan CHP’yi de tebrik ediyorum. Kalın sağlıcakla…