31 Mart akşamı Türkiye’de yerel seçimlerde sonuçlar açıklanmaya başladığında AK parti adına alışılagelmiş başarılı sonuçlar beklenirken Türkiye haritasının kırmızıya boyandığı görülünce şok üstüne şok yaşandı. Böyle bir tabloyu açıkçası kimse beklemiyordu.

22 yıldır iktidarda bulunan AK Parti ve onun Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim maratonu boyunca üzerinde ısrarla durduğu İstanbul başta olmak üzere ve diğer büyük şehirleri AK Parti’ye katma gayretleri yine tutmadı. Tutmadığı gibi çoğu büyük illeri de CHP adayları alınca tam bir şok yaşandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığında her seçim döneminde başarıyı bir türlü sağlayamayan CHP’de değişim hareketiyle başa geçen Özgür Özel ilk genel başkanlığında bu denli uçarcasına çıkışı ve zirveyi görmesi de siyaseti şaşkına çevirdi.

Aslında CHP’nin bu başarısının temelinde Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın başrolde olması büyük etken olurken Genel Başkan Özgür Özel’e ballı kaymak olarak yansıdı. Sonuç olarak CHP yıllar sonra zirveye çıkarken AK Parti de ise düşünülmesi gereken sonuçlar bıraktı.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz, hayat pahalılığı, enflasyon, alım gücünün vatandaşları zor durumda bırakması, emeklilerin ciddi oranda yaşam kalitesinin dibe vurması gibi etkenler seçimde sandığa yansıyınca iktidara da verilen mesaj çok netti. “Aklınızı başına alın. Siz böyle yaparsanız bizde böyle yaparız.”

Durumun ciddiyetini gören ve sandıktan çıkan sonuçların uyarı olduğunun farkında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tüm bunların değerlendirilerek gereken tedbirlerin alınacağını da balkon konuşmasında millete açıklamıştı.

Sonuç olarak AK Parti yerel yönetimler seçimlerinde büyük kayıplar vermesine rağmen iktidar hala AK Parti’nin elinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 4 seneden fazla ülkenin Devlet Başkanı olarak görevinin başında. Bu uzun sürede bakalım ülkemizde özellikle de hayat pahalılığı konusunda rahatlama olacak mı ve SEÇİM bittiğine göre GEÇİM nasıl olacak göreceğiz.

ZONGULDAK’TA TAHSİN ERDEM DÖNEMİ!

Şimdi gelelim Zonguldak seçimlerine ve Tahsin Erdem’in başkanlık dönemine bir göz atalım.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı olarak seçimlere giren ve CHP’li rakibi Şenol Şanal karşısında 25.125 oyla başkan seçilen Dr. Ömer Selim Alan’a karşılık Şenol Şanal ise 23.152 oy almıştı.

31 Aralık 2024 seçimlerinde ise yine AK Parti’den aday gösterilerek seçime giren Ömer selim Alan bu defa rakibi Tahsin Erdem karşısında 20.869 oy alırken, başkan seçilen Tahsin Erdem ise 30.256 oy aldı.

Bu sonuç da gösterdi ki MHP ile birlikte Cumhur ittifakı olarak seçime giren Ömer Selim Alan’ın oylarında çok ciddi bir düşüş yaşanırken, CHP ise Tahsin Erdem’le patlama yaparak Şenol Şanal’ın aldığı oyların üzerine 7 binden fazla oy koyarak açık ara Belediye Başkanı seçilmiş oldu.

“Erdemli Belediyecilik” sloganıyla işe koyulan Tahsin Erdem’e Zonguldak halkı büyük bir teveccüh göstererek kendisini başkanlık koltuğuna oturttu. Bu anlamlı ve muhteşem bir gurur olmalıdır Tahsin Erdem için. Bu teveccühü başarılı bir başkan olarak hizmet anlamında Zonguldak halkına göstermelidir. Canla başla çalışıp Zonguldak’ın eksik kalan sıkıntılarını ve açıklamış olduğu projelerini hızla yerine getirme zamanıdır.

Selim Alan CHP’li Başkan Muharrem Akdemir’in bıraktığı Belediye Başkanlığı görevini 5 sene yaparak Zonguldak’ta gözle görülen güzel hizmetler yaparak katkı sağladı. Devamını yapmak adına seçime girdi ancak halkın tercihi bu defa Tahsin Erdem oldu.

Hizmet sırası şimdi Tahsin Erdem’dedir. Mazbatasını alarak göreve başladı başarılar diliyoruz. Nasıl ki Selim Alan hepimizin ve bu şehrin başkanı idiyse aynı şekilde de Tahsin Erdem de hepimizin ve bu şehrin başkanıdır. Yolu açık olsun.