Seçimin nabzının attığı heyecanla beklenen Mart ayına girdik.

31 Mart akşamı her şey belli olacak.

Kim kazanacak, kim kaybedecek göreceğiz.

Zonguldak merkez, ilçe ve beldelerde aday olanlar bundan sonra son kozlarını oynayacaklar ve seçmenlerini kendi taraflarına çekmeye ve oylarını almaya gayret edecekler.

Bu anlamda başkan adayları sahada çalışmalarını sürdürüyorlar hatta akşamları da ev toplantıları yaparak özellikle kadın seçmenleri kolu-komşu ikna etmeye çaba gösteriyorlar.

Zonguldak’taki durum ile ilgili olarak birçok kez durum değerlendirmesinde bulunduk. Merkezde bilinen gerçek zaten belli. Mevcut Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve CHP adayı Tahsin Erdem arasında geçmesi beklenen seçim yarışında buna birde iş insanı vizyon sahibi Saadet Partisi adayı Cem Dereli de eklendi. Dereli sürpriz bir aday olarak herkesin dilinde bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkacak. Diğer adaylar da ne kadar iddialılar göreceğiz.

Şimdi gelelim önemli bir ilçemiz olan KİLİMLİ’ye…

KAMİL ALTUN- Kilimli’de 2019 seçimlerini Kamil Altun kazandı. Genç ve dinamik bir kişiliğe sahip olan Kamil Altun görevde kaldığı süre içerisinde ilçenin çehresini değiştirecek dokunuşlar yaparak halkın beğenisi kazanan hizmetlere imza attı. Bu başarılı çalışmaları karşılığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 seçimlerinde de yeniden aday göstererek devam kararı verdi.

İktidarın verdiği gücü sahaya da yansıtan Başkan Altun aynı kararlılıkla seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Baktığımızda Kilimli halkının genç başkana olan tavrının olumlu olduğunu yaptığı çalışmalar sırasında gözlemliyoruz. Bu da demek oluyor ki Kamil Altun yine 31 Mart akşamı sandıktan çıkabilecek en güçlü aday olarak görülüyor.

Seçimlerde hiçbir şeyin garanti olmadığını başkan adayları da biliyor ama onlar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak son sözün vatandaşın sandıkta söyleyeceklerinin de farkındalar. Burada iddia söz konusu ise Kamil Altun da iddialı bir isim olarak öne çıkıyor. Başarılar diliyoruz.

EROL SARIAL- Şimdi gelelim bir başka iddialı aday CHP eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Erol Sarıal’a…

Sarıal, emekli bir maden mühendisi. Yıllardır CHP içerisinde mücadele etmiş partisinin başarısı için savaş vermiş birisidir. CHP ilçe başkanı iken de Kilimli halkı ile istişare ederek kendisini ön planda tutmasını bilmiştir. Başkan adayı olarak açıklanmasından sonra da kolları sıvayarak gece-gündüz demeden sahada yoğun bir tempoda çalışmalarına devam etmektedir

Bilindiği gibi CHP Kilimli’de her zaman söz sahibi bir partidir. Geçmişte bunun başarısını da görmüştür. Aynı başarıyı Erol Sarıal da tekrarlamak istemektedir. Yukarıda bahsettiğim isim ise rakibi Kamil Altun Belediye Başkanıdır.

Sarıal’ın işi pek kolay olmamakla birlikte iddiası devam etmektedir. Uzun zamandır da sahada gitmedik ev, sıkmadık el bırakmamaya özen göstermektedir. Bu seçimi kim kazanacak diye net olarak yazmamız mümkün değildir. Şu isim kazanır diye yazmaya kalksam tarafsın diyecekler. Bu sebeple de seçimi kazanacak olan bellidir.

Seçimi kazanacak olan KİLİMLİ HALKIDIR! Halkın üstünde bir karar tanımıyoruz.

DİĞER PARTİLERE GELİNCE!

Kamil Altun ve Erol Sarıal’dan sonra Kilimli Belediye Başkanlığı için mücadele vermekte olan diğer partiler de vardır. Bunlardan MHP-İYİ PARTİ-SAADET-YENİDEN REFAH parti adayları da sahada çalışmaktadırlar.

Her ne kadar şans ve oy oranları halkın gözünde diğerlerine göre iddialı olarak gözükmese de adı geçen partilerin alacağı oylar AK Parti’yi mi, yoksa CHP’yi mi devre dışı bırakır bunu gözlemlemek lazım.

Mesela yılların Kilimli’li evladı iş insanı MHP adayı Serdar Yaralı’ya (DİKKAT!) çekmek lazım. Ve İYİ parti adayı Mesut Şalvarcıoğlu’da Kilimli ve Bölüm mahallesinin sevilen ismidir buna da DİKKAT derim.

Diğer adaylar da keza öyle hepsi değerlidir, aday olduklarına göre arkalarında belirli bir seçmen kitlesi vardır. Şunu söylemekten de asla kaçınmam. Bu adaylar AK Parti-CHP adayları kadar öne çıkmadıkları değerlendirmesine bakıldığında sıralamada ön planda olmadıkları sebebiyle böyle yorumlar yapılmaktadır.

Yani işin özeti şudur seçimlere daha tamı tamına 1 ay vardır. Bu zaman zarfında bakalım atı alan Üsküdar’ı geçecek mi? hepsine yürekten başarılar diliyorum. Hak eden kazansın. Kalın sağlıcakla.