TANITIMA BAŞLANDI

Zonguldak’ta şok olay! Yağmur altında çaresizce bulundular Zonguldak’ta şok olay! Yağmur altında çaresizce bulundular

Düzce’de İstamonu Fuarcılık tarafından 19-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan turizm tanıtım ve iş birliği fuarı BAKAF Travel, yerli, yabancı birçok katılımcı ve ziyaretçiyi bir araya getirecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği fuarlar arasında yerini alan BAKAF Travel’ın 81 vilayette tanıtımına başlandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) denetiminde gerçekleşecek fuarın diğer destekçileri arasında ise KOSGEB ve Düzce Belediyesi de yer alıyor. 19-22 Eylül 2024 tarihlerinde Düzce’de gerçekleştirilecek olan fuar, yerli, yabancı birçok katılımcı ve ziyaretçiyi bir araya getirecek. Düzce’nin de içerisinde bulunduğu 18 Karadeniz illeri arasında BAKAF Travel’ın tek turizm fuarı olma özelliği taşıdığını belirten İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, turizm tanıtım ve iş birliği fuarı BAKAF Travel’ın bu açıdan çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “TOBB’un 2024 fuar listesinde Karadeniz’de Samsun ve Düzce’nin adı geçmekte. Konu turizm fuarı olduğunda ise sadece Düzce’de gerçekleşecek” diye konuştu.


BAKAF’ın açılımının Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı olduğunu, bölgede Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak’ta turizmin, 4 mevsim, tüm bileşenlerinin hazır olduğuna dikkat çeken Hüseyin Karadeniz, “41 tabiat parkı, 5 mili park, 5 antik kent, 4 kayak merkezi, 521 kilometre uzunluğunda 5 il ve 18 ilçeyi kapsayan kıyı şeridi ile ülkemizin en değerli ormanları, su havzaları, tarihi ve turistik alanlarına sahip Batı Karadeniz’in, yer altı ve yer üstü zenginliklerine, tarım ve hayvancılık alanında ciddi varlığını da eklersek az bile anlatmış oluruz” dedi.


FARKLI ÜLKELERDEN KATILIM BEKLENİYOR

Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı BAKAF Travel’da valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, tur operatörleri, sağlık, gastronomi ve konaklama alanında faaliyet gösteren şirketlerin olacağını da belirten Karadeniz, BAKAF’ta konuk ülke ve konuk illerin olacağının altını çizerek, 3 ülke ve 2 il, ile görüşmeler yapıldığını, Mayıs ayı ortası gibi kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

HEM BÖLGE HEM TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Fuarın 2018 yılında İstanbul’da gerçekleşen ilkinde, 26 ülkeden, turizm ve eğitim sektöründen paydaşları ağırladıklarını ifade eden Hüseyin Karadeniz, BAKAF’ın ikincisinin bu yıl Düzce’de gerçekleşeceğini belirterek, “Tüm altyapı çalışmalarımızda sona geldik. Turizm çeşitliliği, keşfedilmemiş güzellikleri, tarım ve sanayinin birlikte geliştiği ve ekonomiye önemli katkılar sunduğu bölgede BAKAF’ın, Batı Karadeniz adına gerçek bir tanıtım ve iş forumu olma özelliği taşıyacak. Sonrasında ise fuarın hem bu bölgelere taşınmasını hem de uluslararası kimlik kazanmasını hedefliyoruz. Böylece fuar hem bölgeye hem de Türkiye ekonomisine katkısını artıracak. Yerel markalar, yöresel ürünler, yöreye özgü el sanatları ve coğrafi işaretli ürün stantları da yer alacak” ifadelerini kullandı.