Zonguldak’ta çok büyük hareketlilik yaşanıyor. 31 Mart günü yaklaştıkça bu hareketlilik tavan yapmaya başladı. Partilerin seçim araçları sabahtan akşama kadar şehrin her noktasında müzikleri son sesi açarak insanların kulaklarını patlatıyor. Bu durum vatandaşların da tepkisini çekiyor ve eleştiriliyor.

ÖZGÜR ÖZEL’İN ZONGULDAK MİTİNGİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel cumartesi günü Zonguldak’a gelerek madenci anıtında halka hitap etti. Madenci anıtındaki kalabalığa baktığımızda öyle patlama yapacak bir miting göremedik.

Alanda yer yer boşluklar vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine göre biraz zayıftı ama Özgür Özel’in özellikle emekliler üzerinden verdiği mesajlar büyük alkış aldı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Yaptığı konuşmasının bir bölümünde de “Emeklilere ellerini havaya kaldırtarak oy verecek misiniz? Size oy-moy yok” diye bağırdı. Bazı kalabalıklar arasında “YUH” sesleri çıkması üzerine de Özel, “Yuhalamayın hesabı sandıkta verin” diye uyardı.

Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında konuşmalar yapan Özgür Özel, Zonguldak’ın kendisinde de çok özel bir yeri olduğunu ifade ettiği konuşmasında adayları Tahsin Erdem’e kazandırılması halinde Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul B.B. Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ellerinin Tahsin Erdem’in üzerinde olacağını ve her konuda destek vereceğine dair “SÖZ-SÖZ-SÖZ” dedi.

Hatta bir ara Tahsin Erdem’in ellerini havaya kaldırarak “1 Nisan’da işte sizin yeni Belediye Başkanınız” diye ilan etti.

Siyaset böyle bir şey. Liderler elbette adaylarını en iyi şekilde halka tanıtıp iddialarını ortaya koyacaktır. Bu bir şekilde psikolojik üstünlük sağlama gayretidir. Belediye seçimlerinin geldiği noktanın ne kadar önemli olduğunu bu yarışta görebiliyoruz. Sanki iktidar değişecekmiş gibi olağanüstü gayretler var.

Tahsin Erdem de Ömer Selim Alan’da kim seçilirse seçilsin halkın oylarıyla teveccüh edeceği isimlerdir ve bu şehrin 5 sene Belediye Başkanlığını yapıp hizmet vereceklerdir. Dolayısıyla hepimizin başkanı olacaktır.

Sandık halkın önüne konmadan ve sonuçlar belli olmadan hiçbiri henüz belediye başkanı değildir. Biraz daha sabır diyerek bekleyelim görelim. Civciv mi çıkacak, kuş mu çıkacak?

DEVRİM DURAL BAŞKANI İLAN ETTİ

CHP İl Başkanı Devrim Dural birkaç gün önce yaptığı açıklamada çok iddialı şekilde dedi ki: “Yaptığımız saha çalışmalarında da belediye başkan adayımız Sayın Tahsin Erdem ve ekibine olan desteğin her geçen gün daha fazla arttığını gözlemliyoruz. Seçimin son günlerine yaklaştığımızda aradaki puan farkının daha da açılacağına inanıyoruz. Son ankette belediye başkan adayımız Tahsin Erdem, mevcut belediye başkanının 6.4 puan önündedir. Biz kazanıyoruz, Tahsin Erdem kazanıyor.”

ÇAĞLAYAN DA DİYOR Kİ!

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan da bu açıklamanın ardından verdiği cevapta bakın neler söylemiş: “Muhalefetin temsilcileri, adaylarının 6.4 puan önde olduğunu açıklıyor ve seçimi kazanacaklarını söylüyor.

Bir haftada iki anket açıklayan muhalefet, 4 gün önce 11.2 puan farkla önde olduklarını açıklamıştı.4 günde 4.8 puan oy kaybeden bir aday, seçime 23 gün kala seçimi kazanabileceğini iddia edebilir mi?

Hem Genel Merkez hem de yerel şirketlere yaptırdığımız anketlerde Cumhur İttifakı Adayımız, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer Selim Alan’ın yüzde 4 -5 önde olduğunu net bir şekilde görüyoruz. “Biz milletimize güveniyoruz, milletimizin sandıkta en iyi ve en doğru anketi yapacağına inanıyoruz.”

Zonguldak ilinin yıllardır süre gelen seçim analizlerine baktığımızda gerek AK Parti ve gerekse CHP değişik şekilde belediye başkanlığı seçimini kazanıyor. Büyük bir sürpriz olmazsa yine aynı şekilde iki partiden biri 1 Nisan sabahı başkan olarak o koltuğa oturacak.

 Fakat, diğer partileri burada yok saymak haksızlık olur. Onlar da günlerdir şehrin her yerinde büyük bir mücadele vererek partilerinin en iyi sonucu almasına gayret ediyor.

Kim bilir bu partilere değişik oranda gidecek oylardan da sürpriz durumlar ortaya çıkabilir. Torbadan “Tavşan” çıkarsa ne olacak? İşin özeti “Büyük lokma ye ama büyük konuşma” demişler. Hadi hayırlısı olsun Zonguldak’ımız için. Kalın sağlıcakla…