KÖY değil modern Zonguldak!

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan geçtiğimiz Cumartesi günü Dedeman otelde salonu dolduran muhteşem kalabalık karşısında 2024 yılında hayata geçirmeyi planladığı projelerini ve belediye meclis üyelerini açıklarken yer yerinden oynadı.

AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, MHP İlçe Başkanı Çağatay İpekçi, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Benhur Özübek,  AK Parti önceki dönem milletvekilleri Hamdi Uçar, Polat Türkmen, AK Parti önceki dönem İl Başkanı Zeki Tosun, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, meclis üyesi adayları ve partililer katıldı. 

Yapılan konuşmaların ardından 2019’da göreve geldiğinde hayata geçirdiği projeleri dev ekranda bir bir gösteren Başkan Alan, sıra yeni projeleri açıklamaya geldiğinde herkes heyecan içinde beklemeye başladı.

Zonguldak’ın çehresini değiştirecek olan projeleri açıklamaya başladığında da binlerce destekçileri de alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde “Selim Alan” sesleriyle salonu inletti.

Projelere baktığımızda; Park bahçeler 2 adet, Badalıoğlu parkı, Bahçelievler yıldız parkı, Kent meydanı (Valilik binası) Zonguldak-Kozlu tramvay hattı, Galericiler ve mobilyacılar sitesi, Kapuz-Tersane plajı birleşimi (1 tanesi sadece bayanlara) 3 tane plaj.

Bu projeler hayata geçtiğinde “KÖY” yakıştırması yapılan Zonguldak’ın nasıl bir modern şehir haline geleceğini düşünmek dahi heyecanı tavan yaparken Selim Alan’ın sık-sık “HAYALİMİZ BÜYÜKŞEHİR” demesi ve bunun da mutlaka gerçekleşeceğinin altını çizmesi büyük ses getirdi.
31 Mart seçimleri sonrası şehrin çok daha değişmesi, gelişmesi ve kalkınması adına iktidarın gücünü de arkasına alarak Zonguldak’ı yeniden kazanmak gayretinde olan Selim Alan’ın arkasındaki bu desteğine bakıldığında avantajlı olduğu öne çıkıyor. Zaten kendisi de yeniden kazanacağını her defasında ifade ediyor.

Burada partiler ve isimlerinden ziyade Zonguldak için kim en iyisini yapmaya çalışacaksa ki bu gerek AK parti, gerek CHP ve gerekse de diğer partilerin adayları 31 Mart günü sadece adaylardan ibarettir. Sandıkta sonucu seçmenler belirleyeceğine göre sandık en güzel cevabı verecektir.
Yapılacak olan sadece tahminlerdir. O da şudur. 31 Mart akşamı sandıktan ya Cumhur ittifakı adayı Ömer Selim Alan ya da en yakın rakibi CHP adayı Tahsin Erdem’in çıkacağı kesindir. Saadet Partisi adayı Cem Dereli ise zirveyi zorlamaya çalışan adaydır. Zonguldak’tan başka bir sonucun çıkması mümkün değildir. Katılacak olan diğer parti adayları da ellerinden geleni yapmaya gayret etmektedirler.
Daha önceki açıklamalarında seçimi yüzde 60 alacağını ifade eden Selim Alan bu defa salondaki coşkuyu görünce rekor oyla seçimi kazanacağız dedi. Ne diyeli kim kazanacaksa, kime nasip olacaksa Zonguldak için hayırlısı olsun. Kalın sağlıcakla.


“Siyasi görüşü ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızın hizmet istediğini çok net sahada görüyoruz. 31 Mart'a kadar da durmayacağız. Gece gündüz kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımız, ilçe ve il yönetimlerimiz zaten sahada. Kapı kapı geziyorlar, sabahın erken saatlerinden geç saatlere kadar. Hem yaptıklarımızı anlatıyorlar hem de eski Zonguldak'ı anlatıyorlar. Bundan sonra da yeni projelerimizi anlatacaklar. Biz yürekten inanıyoruz ve vatandaşımızın da teveccühüyle çok büyük bir farkla inşallah seçimi alıp 1 Nisan sabahı bismillah diye kaldığımız yerden yeni projeyle başlayacağız. 5 sene sonra Zonguldak’ın nasıl değiştiğini herkes görecektir. Biz boşuna söylemiyoruz “Daha yeni başlıyoruz diye.” şeklinde konuştu.
 

CEM DERELİ RİSK ALDI!
 

Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan adayı iş insanı Cem Dereli öyle enteresan bir açıklama yaptı ki herkes şaşırdı kaldı.

Dereli Yaptığı açıklamada, Zonguldak Belediyesinin 16 milyon Euro olan borcunu Selim Alan’ın iktidara sildirmesi halinde adaylıktan çekileceğini ifade ederek adaylığı konusunda da risk aldı. 
Cem dereli bakın bu konuda ne dedi: “Döviz kurunun her gün geçen gün arttığını ve 16 Milyon Euro borcun Zonguldak halkının üzerinde bir kambur olduğunu anlatan Saadet Partisi (SP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, “Eğer Belediye Başkanımız Selim Alan’ın dediği gibi hükümetin eli Zonguldak’ın üzerindeyse 16 Milyon Avroluk borcu Türk lirası sabitleyerek yapılandırsın. Eğer borcu sildirirse bu gün söz veriyorum adaylıktan çekileceğim. Bizim kazanmamız önemli değil, hepimiz Zonguldak’ın kazanması için çalışıyoruz. Borcu sildirsin bugün adaylıktan çekiliyorum” dedi.
Dereli gerçekten çok iddialı bir açıklama yapmış, bakalım bu açıklama karşısında Dr. Ömer Selim Alan bir cevap verecek mi, yoksa “Borcumuz borç ödemesini de biliriz mi” diyecek.
Tanıdığımız kadarıyla Başkan Alan “Borcumuzu da öder, seçimi de alır işimize bakarız” da diyecek kadar iddialı bir isimdir. Gelişmeleri takip edeceğiz. Kalın sağlıcakla.