Türkiye’de 31 Mart günü yerel seçimler yapılacak. Bu yerel seçimlerin günü iyice yaklaştı. 25 gün sonra seçime girecek olan partiler ve başkan adayları dolu dizgin çalışmalarına devam ediyor.

Genel olarak bir değerlendirme yapıldığında anketlerinde açıklamalarına göre iki parti var ki bunların kim olduklarını zaten herkes biliyor. Söylemekte de sıkıntı görmüyoruz.

Bir yanda AK Parti ve MHP ile “Cumhur ittifakı”

Diğer yanda da muhalefet partisi CHP.

Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde ve beldesinde bu iki parti diğerlerine göre daha avantajlı durumda. Bunu her seçimde yaşıyor ve görüyoruz. Burada ittifak adayı MHP ile bazı yerlerde de Belediye Başkanlığı kazanan İYİ Parti’yi de eklemek lazım.

Diğer küçük partilerin tamamı da seçimlerde başarılı olmak için elbette çalışıyorlar. Yeniden Refah Partisini ve de Saadet Partisini de eklemeden geçmek haksızlık olur.

Yukarıda başlıkta dedik ki;

“Başkanlık öyle kolay bir iş değil.”

Evet başkanlık gerçekten kolay bir iş değildir. Girdiği (X) partiden Belediye Başkanı seçilen adayın vatandaşlarına karşı da büyük sorumlulukları vardır. Halk ona güvenip oyunu vererek başkan seçtiyse o başkan da kendini değil seçildiği il, ilçe ve belde her neyse kanunların kendisine verdiği yetkiye uyarak halkını mutlu edecek çalışmalara, hizmetlere imza atmalıdır.

Atmalıdır ki aldığı oyların da hakkını versin. Eğer vatandaş verdiği oyun karşılığını hizmet olarak göremezse ve “Hakkım haram” olsun derse o başkan vebal altında kalır.

Bakın bu konu ile ilgili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş projelerini açıklarken ne güzel sözlerle başkanlığı süslemiş.

HALKA HİZMET BOYNUMUZUN BORCUDUR

BEKTAŞ: “İnsan yaşıyorsa önce canlıdır. Başkaları için yaşıyorsa o zaman insandır. Başkan olmak öyle kolay değil. Kimin neye ihtiyacı var bilmektir. Zonguldak’a ve Kozlu’ya yatırım yapmak çok zor. Arazisi düz olan yerlere gelen para neyse bizlere de aynısı geliyor. Oralarda düz arazilerde yapacağınız işi 10 milyona yapıyorsanız buralarda 100 milyona oluyor. Tüm bunlara rağmen Zonguldak ve Kozlu güzel hizmetler yaptı yine yapmaya devam edeceğiz. Halkımız bize bu sorumluluğu veriyorsa onlara hizmet etmek de boynumuzun borcudur.”

Görüldüğü üzere başkan olmak iyi güzel de bu sorumlulukları bilenle daha da güzeldir.

“Halka hizmet, Hakka hizmettir” diye boşuna söylenmemiş.

Başkanlık hırs işi değildir. Başkanlık aday olduğu partisini kazandırmak olduğu kadar halkına olan güvenini de sarsmamak yaptığı hizmetlerle DUA almaktır. Eğer koltuğunu başka fırıldak işlerle kullanılırsa işte o zaman BEDDUA alarak iki yakası da bir araya gelmez.

Son günlere yaklaşıldığında ince hesaplar yapılıyor. Nereden ne kadar oy alırım, hangi mahallede az veya çok oy alırım vs. gibi çalışmalar parti teşkilatlarınca gözden geçiriliyor. Sizin anlayacağınız bıçak sırtı seçimler bizleri bekliyor. Öylesine çok farklı oylarla kazanılacak bir seçim yarışı olmadığı apaçık ortadadır. Bu Zonguldak ve ilçeleri için de geçerlidir.

AK Parti’nin ve Cumhur ittifakının alacağı yerler üç aşağı beş yukarı bellidir. Aynı şekilde CHP’nin de bellidir. Kozlu’yu Ali Bektaş kazanır diye düşünüyorum. Başka yerler hakkında tahminlerim olsa da şimdilik yazmak istemedim bende kalsın. 2019 seçimlerine benzer bir sonuç çıkacağı gibi bir durum seziyorum ama elbette son söz yine değerli seçmenlerimizindir.

Çünkü PATRON sandıkta oy verecek olan da onlardır. Kalın sağlıcakla.