4 Ağustos günü ayrıldığım Zonguldak’a 30 Eylül günü döndüm çok şükür.

Aslında bu kadar uzun süre ilk defa uzak kaldım ama yaşanan ciddi sıkıntı sebebiyle mecburdum, çünkü fındık toplamaya başladığım baba toprağım Görele-Çanakçı ilçesinde 16 Ağustos günü fındık bahçesinde eşimin ayağının talihsiz bir şekilde sağ ayağının topuk üzerinden kırılması sonucu bütün planlarımız bozuldu ve 40 gün alçıda kalması gerekiyordu dolayısıyla da süre mecburiyetten uzamış oldu.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanlığı ve Genel Yayın Yönetmenliğini de yaptığım İMZA Gazetesi ve internet sitesinde çalışan arkadaşlarımızın yerel ve ulusal gündemdeki haberlerini ben de değerli okuyucularımla paylaşmaya özen gösterdim. Uzak gibi olsam da çağın gerektirdiği teknolojiden faydalanarak kendimi Zonguldak’ta gibi hissettim.

Bu durumu böylece izah ettikten sonra köşe yazılarımla bundan böyle yine sizlerle olduğum için gerçekten çok mutluyum. 2 ay sonra acaba köşe yazabilir miyim diye kara kara düşünürken bilgisayarın başına oturduğumda beyin otomatik olarak parmaklara komut verince gerisi gelmeye başladı.

FINDIKTA YAŞANAN GELİŞMELER…

Bu sene fındıkta olağanüstü gelişmeler yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu 84 lira fiyatın ardından ülke genelinde fındık rekoltesinin beklenenin çok altında kalması sonucu üreticiler fındıklarını toplayıp harmanda kuruttuktan sonra tüccarın verdiği fiyat olan 80-83 lira kilo fiyatından sonra bende dahil bu fiyata sattım ama ilerleyen günler içerisinde fındık rekoltesinin düşük olması sonucunda tüccarlar fiyatları bir anda şişirmeye ve almaya başladı. 90-98-100 derken ben 30 Eylül günü dönüşe başladığımda fiyatlar 110 liraya kadar yükseldi.

Bu gelişmeler doğal olarak fındıklarını satmayıp bekleten üreticilere yaradı ve gerçek anlamda alın terlerinin hakkını almanın sevincini yaşadılar, keşke her zaman böyle olsa da zahmeti son derece fazla olan çok yorucu sabahın erken saatlerinden akşamın karanlığına kadar fındık bahçelerinde didinen üreticiler haklarını alabilmenin mutluluğunu her sene yaşasın diyerek konuya nokta koyalım.

Evet bu sene memlekette çok yoruldum hatta 6-7 kilo verdim eşimin ayağının kırılması da buna eklenince tatille karışık bu izin burnumdan geldi diyebilirim. Çok şükür sağ-salim yine görevimin başındayım ve buradayım.

*** ***  ***

ZONGULDAK GÜNDEMİ

Zonguldak gündeminden uzak kaldım ama İMZA Gazetesi ve diğer gazeteci arkadaşlarımızın internet sitelerini takip ettiğim kadarıyla bazı olumsuz gelişmelerin de yaşandığını izledim. Özellikle Fevkani Köprüsünün yıkım kararının esnaflar tarafından ısrarla kabul görmemesi boşaltmak istememesi gibi durumlara yeni gelen Valimizin verdiği sürenin dolmasıyla bu işin gerçek anlamda bittiği görüldü.

Yapacak bir şey yok bu zor ve uzun bir süre Zonguldak’ı meşgul edecek ama yapılacak olan her yeni gelişme tamamlanıp kendini gösterdiğinde şehrin yepyeni halini de meydana çıkaracak ve inanıyorum ki “İyi ki de yıkılıp yapılmış” denilecektir. Elbette yıllardır bu köprü altında ticaret yapan esnafların durumu da mağdur edilmeden yeni yerlerinde ticaret hayatını sürdüreceklerdir. Her şehirde yeni gelişmeler oluyor olacaktır da. Bir de Lavuar alanı yapılıp hizmete açıldığında yepyeni bir Zonguldak’ı görmek mümkün olacaktır. Ben her zaman yenilikten yanayım. Ayakkabımız bile eskidiğinde yenisini aldığımıza göre eskiyen ve tehlike arzeden köprüyü de yıkmak gerekiyorsa buna da saygı gösterilmelidir diye düşünüyorum.

OSMAN ZAİMOĞLU VE

DEVRİM DURAL’I KUTLUYORUM

Zonguldak CHP İl ve Merkez İlçe teşkilatında yeni değişimlerin olduğunu da görmek beni gerçekten mutlu etti. Sayın Ebru Uzun’dan sonra Osman Zaimoğlu’nun Merkez İlçe Başkanlığına seçilmesinden sonra İl Başkanlığı seçiminde eski İl Başkanları Halil Furat ile Hakkı Güney çekişmesinde ipi açık ara göğüsleyen Devrim Dural soyadı gibi CHP’de adeta devrim yaptı. Bu değişimler parti tabanında da memnunlukla karşılandı çünkü yıllardır CHP özellikle il başkanlığında tabela partisi durumundaydı. Yeni seçilen Devrim Dural parti tabanından gelen birisi olarak Zonguldak’ta partisi adına beklenen atılımları yapması bekleniyor.

Bu anlamda gerek Osman Zaimoğlu ve gerekse Devrim Dural’ı tebrik ediyor, kutluyor ve başarılar diliyorum.

Bugünlük bu kadar kalın sağlıcakla…