2007 Yılından beri siyasetin içindeyim, bir dönem de belediye meclis üyeliği yaptım, bana oy verip onurlandıran dostlarımla aramdaki bağı kimse koparamaz, dostluğum baki kalır.

Bir önceki yazımda: “Gördüğüm Lüzum Üzerine…?”  Diye başlık attım ve bir şeyler söylemeye çalıştım, umarım mesaj yerine ulaşmıştır, ulaşmasa da pek önemi yok…

2007 Yılından beri aklımın erdiğince bir şeyler üreterek, bu kenti yaşanır hale getirebilecek tasarımlara kafa yordum ve bunları yazınsal-görsel basındaki araçlarla kamuoyuna açıkladım, buradaki asıl amaç benim bağlı olduğum teşkilatların ilgisini çekmekti, bütün bunları yaparken de asla ve asla şan, şöhret peşinde olmadım buna zaten ihtiyacım da yoktu.

Nedendir bilemiyorum, ya ben saçma sapan işlerle meşguldüm, ya da beni ciddiye alacak olanların işleri yoğundu ve beni yok saydılar.

Kaçak Ocakları çözelim dedim, TTK’nın kurtuluşu varken öldürmeyelim dedim,

Kentin trafiğini rahatlatalım bu konuda düşüncelerim var dedim, bölgesel anlamda bu kenti farklı bir konuma sokalım, buna imkân var dedim, tasarımlarım ve projelerimin detaylarına girmeyeceğim, burada açıklamama bu sayfalar yetmez.

 Beni; ne o dönemin Sayın Valileri, Sayın Belediye Başkanları ve ne de bağlı olduğum siyasi partinin teşkilatları bir kere olsun: “Gel bakalım Sen Ne Diyorsun?” demediler, ben teşkilatımdan “Beni danışman yapın evimde oturup maaşımı alayım” da demedim-ki; buna hiç ihtiyacım olmadığı gibi kırk yıllık karım o gün haram para diye beni terk eder.

Belki de ben saçma düşünceler içindeydim beni dinleyin nazikçe hayır deyin, ben de kuyruğumu toplar otururum aşağı, ya benim dediklerim çok ciddi şeyler ise ve bunu engelleyerek halka ihanet ediyor ve benim bu kente olan vefa borcumu engelliyorsanız hem burada hem öteki tarafta iki elim yakanızda olsun derim altından kalkamazsınız.

Şimdi “Neden Buradayım?” a cevabım: Beni, düşüncelerimi ciddiye alan bir ekiple karşı karşıyayım, anti parantez: asla ve kat-a dünyaya bakan pencerem değişmedi, aynı yerde ve düşüncedeyim zaten benden de böyle bir değişim isteyen olmadı.

Bu kentin yaşamını kolaylaştıracak ve bölgesel güç haline yeniden geleceğine inandığım bir ekip kim olursa olsun gözü kapalı elimi taşın altına koyarım, belediyecilik bir rejim değiştirme aracı değil, halka hizmet makamıdır ve bu konuda kim taş üstüne taş koyarsa başımın üstünde yeri var.

İşte ben bu nedenle buradayım.