“Zonguldak’ın AK Parti Belediye Başkan adayı kim?” sorusunun cevabı aranıyor.

Dr. Selim Alan’ın tek aday olarak yeniden Başkan adayı olarak gösterildiği AK Parti’de Ankara Genel merkezin bu duruma sıcak bakıp bakmadığı henüz netlik kazanmazken, son günlerde kamuoyunda gündeme bomba gibi düşen eski Milletvekili Özcan Ulupınar ismi de ön plana çıkmış durumda.

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre Selim Alan-Özcan Ulupınar isimleri arasında tercih yapılacağı ve isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde masasında olduğu ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilindiği üzere AK Parti’nin tüm Belediye Başkan adaylarını Aralık ayı sonlarına doğru kamuoyuna açıklayacağını TV ekranlarından duyurmuştu. Şimdi karar nasıl olacak bu bekleniyor.

2019 seçimlerinde aday gösterilerek CHP’den Zonguldak Belediyesini geri alan AK Parti adayı Selim Alan’ın “3 dönem için geldim” demesi 2024 senesinde gerçekleşecek mi?

Selim Alan veya Özcan Ulupınar kim aday gösterilirse gösterilsin CHP’liler “Belediyeyi AK Parti’den geri alacağız” şeklindeki iddiaları da gerçekleşecek mi? Gerçekleşecekse hangi adayla gerçekleşecek?

Aradan geçen 5 senelik Selim Alan icraatlarına bakıldığında “Zonguldak’a hizmet yapılmadı” demek, veya ne yaptı demek bana göre haksızlık olur. Her şeyden önce şunu açıklıkla söylemek isterim ki, yıkılan Fevkani köprüsü var ya tüm eleştirilere rağmen böyle bir şeyi başarmak tabiri caizse tam da DELİ işidir. Büyük bir cesarettir.

67 yıldır Zonguldak’ın göbeğindeki bu köprünün yıkılması şehrin önünü açmıştır. Tam şekilde projesi tamamlandığında işte o zaman niye yıktığı gerçeği ortaya çıkacaktır. Bunun yanı sıra sahil gezi yolunda yapım hataları olmuştur ve dalgaların gücüne dayanamamıştır. Bu projeyi yapanlar bunun hesabını vermelidir. TOKİ sorumluları burada projeyi yaparken Karadeniz’in hırçın dalgalarını da hesap etmesi lazımdı. Yıkıldı ama yeniden ele alınacaktır. Daha sağlamı yapılması lazımdır. Olan oldu ama bunu hayata geçiren yine Selim Alan olmuştur.

Şimdi sıra LAVUAR alanını yapmaya geldi, sorumlu yetkili firma çalışmalarına başladı belki yapımı biraz uzun sürecek olsa da proje tamamlandığında yine bu artısı Selim Alan’a yazılacaktır.

Hataları yok mu dur? Elbette vardır. Hatasız kul olamaz. İnsanlara tepeden bakıyormuş, egoluymuş, vs. eleştiriler yapılıyor. Her insanın karakter yapısı farklıdır. Bizler şehre verdiği hizmetlere bakalım. Herkesin kendine göre bir hayat şekli vardır. Zonguldak değişiyor, güzelleşiyor her yerde ciddi çalışmalar var. Selim Alan’ın egosu kendine kalsın. Ne diyoruz her zaman. Hizmet.Hizmet.Hizmet…

Bu hizmetler yapılıyorsa ve Zonguldak değişiyorsa gerisi hava hoştur. Burada yeniden Selim Alan aday gösterilir veya gösterilmez Cumhurbaşkanının iki dudağı arasındadır. Bekleyelim görelim.

Özcan Ulupınar konusuna gelince…

Özcan bey de Devrek’te Belediye Başkanlığı ve Zonguldak Milletvekili olarak güzel hizmetlere imza atmıştır, sevilen sayılan bir isimdir. Zonguldak halkında karşılığı da vardır. Tecrübeli bir siyasetçidir.

Aday gösterilirse hizmet yapar mı yapar ama Özcan Ulupınar’ı Zonguldak seçmenleri sadece Devrek’e yaptığı hizmetlerden tanıyor. Zonguldak şehri Devrek gibi değildir, zor bir şehirdir, arazisi engebelidir. Zonguldak’ta geçmiş Belediye Başkanlarını da gördük, bu şehir yıllarca hizmet alamamanın ve geri kalmanın hep sıkıntısını yaşamıştır. Bize göre Ulupınar-Alan veya başkası kim olursa olsun Zonguldak hizmete aç bir şehirdir. Herkes ona göre hesabını yapsın. Kalın sağlıcakla…