31 Mart seçimlerinde geriye sayım başladı. Şunun şurasında 25 gün kaldı.

Tüm başkan adayları sahada.

İddialı olanlar ve iddialı olmak için kapı kapı dolaşanlar.

Zonguldak gerçeğinden yola çıkılacak olunursa 2 parti diğerlerine göre daha çok ön planda.

Bunların kim olduklarını tüm seçmenler zaten biliyor.

İsim yazdığımız zaman “Bizim partimizi hiçe sayıyorsun” diyorlar.

Diyorlar da gerçek ortada değişmiyor.

Değiştirmek için elbette diğer partiler ve adayları tüm gayretleriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Partilerinin alacakları oylarını da görmüş oluyorlar. Bizler bunların hepsine saygı duyuyoruz.

Seçmen sandıkta kimi tercih ediyorsa oylar sayıldığında birinci çıkan aday ipi göğüslüyor ve o isim de nerenin adayı ise başkanı oluyor.

Şimdi bu gerçekten yola çıkarak Zonguldak’ın gelişen, kalkınan ilçesi Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş üzerinden bir değerlendirme yapalım.

Ali Bektaş Kozlu’da favori mi değil mi?

Yoldan geçen kime sorsanız Ali Bektaş için “Kozlu’da yıkılmaz” deniyor.

Neden yıkılmaz?

Çünkü, Kozlu halkı onu seviyor, yaptıklarını görüyor biliyor.

Yapacakları konusunda da ona inanıyor.

Kozlu ilçesi eskiden böyle miydi?

Eğriye eğri, doğruya doğru demek lazım.

Ali Bektaş başkanlığında Kozlu’nun çehresi değişti, adeta Zonguldak’a meydan okumaya başladı. Kozlu Kozlu olalı böyle hizmet gördü mü?

Ben Kozlu’da oturmuyorum ama “Yiğidi öldür hakkını yeme” demişler.

Şahsım olarak ben Bektaş’ın yaptığı hizmetlere şapka çıkartıyorum. Yıllardır Kozlu’da girdiği her seçimi açık ara kazanıyor. Demek ki Kozlu halkı başkanından vazgeçmiyor. 31 Mart akşamı da böyle olacak diye düşünüyorum.

AK Parti’nin Kozlu’da büyük bir ağırlığı ve seçmen kitlesi var. Ali Bektaş da “Yıkılmaz kale”.

Bu benim yorumun katılan olur katılmayan da. Diğer başkan adayları CHP-MHP-İYİ Parti ve diğerlerine de çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.

Her maç 0-0 başlar ama birde favori olanlar olmayanlar yani güçlü-güçsüz dengesi var. Bu şekilde değerlendirmeye bakmak lazım. Hayırlısı olsun diyelim.

İYİ PARTİ’YE İYİ ADAY KAYA ADANIR

Genel seçimlerden sonra uğradığı haksızlıktan sonra kendi göbeğini kendilerinin keseceğini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aldığı karar gereğince her yerde seçimlere kendi adaylarıyla katılacaklarını ifade ederek bunu uygulamaya sokuyor.

Zonguldak’ta da hangi adayla seçime gireceği merakla beklenen İYİ Parti’de Bölge seçim Koordinatörlüğüne getirilen eski Zonguldak Valisi ve yine eski İl Başkanı Yavuz Erkmen’in girişimleriyle Zonguldak doğumlu ancak Ankara’da iş insanı olarak hayatını sürdüren fakat Zonguldak ile bağlarını asla koparmayan ve Ankara Yenimahalle Belediyesinde başarılı şekilde Başkan yardımcısı olarak görev yapan tecrübeli isim Kaya Adanır İYİ Parti’den Belediye Başkanı adayı olarak açıklandı.

Kaya Adanır ve tüm parti yetkilileri Yavuz Erkmen, İl Başkanı Erdal Gülay, meclis üyeleri adayları ile birlikte 2 Mart Pazar günü basınla kahvaltıda buluşarak adaylığı ve projelerini tanıttı.

Her parti adaylarının olduğu gibi İYİ Parti de yapacağı projelerini açıkladı. Baktığımızda Zonguldak’a yakışacak, değer katacak birbirinden güzel projelerin olduğunu gördük ve bunları da kamuoyuna paylaştık.

Kaya beyi çok eskiden beri tanırım ve Facebook’ta da hala birbirimize selam verir paylaşımlar yaparız. Aday olduğunu görünce gerçekten çok sevindim. Tecrübeli ve deneyimli biridir. Ankara Yenimahalle Belediyesinde de Başkan Yardımcısı olarak değerli hizmetleri olmuştur. Hatta yaptığı açıklamasında Yenimahalle Belediyesini borç batağından kendilerinin nasıl kurtardığını basına açıkladı.

Zonguldak halkının teveccüh gösterip başkan seçtiği taktirde Zonguldak’ın yönetimsel anlamda nasıl yönetildiğini ve halkın çok yönlü şekilde mutlu yaşantılarına imza atacaklarını bir bir açıkladı.

Seçimlere az bir zaman kala Adanır ve ekibi çok süratli bir şekilde saha çalışmalarına başladı. İYİ Parti’nin Zonguldak’taki gücünün nasıl olduğunu da böylece Kaya Adanır sayesinde de görmüş olacağız.

AK Parti-CHP arasında geçeceği ifade edilen ve son günlerde Saadet Partisi adayı Cem Dereli’nin bu yarışa dahil edilmesiyle şimdi de İYİ Parti Kaya Adanır ile sahaya çıktı. Bana göre çok renkli ve çekişmeli bir seçim yaşanacağı çok net.

Kim kazanır, kim kaybeder bunu 31 Mart akşamı kısmetse göreceğiz ama Kaya Adanır’ın da seçim koordinatörü eski Vali Yavuz Erkmen’in iddialı açıklamasına göre “Kimsenin oyu tapulu malı değildir”den yola çıkarak bakalım neler olacak ve neler yaşanacak.

Kaya Adanır’a da çıktığı bu yolda ve tüm adaylara başarılar diliyoruz. Kim kazanırsa kazansın Zonguldak kazansın her biri bu ilin hepimizin Başkanı olacaktır. Kalın sağlıcakla…