Dün gerçekleştirilen 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Türk halkı, siyasi partilere unutulmaz bir ders verdi.

Siyasi partiler bu sonuçları nasıl yorumlar bilemem ancak, bence vatandaşlar dün verdikleri oylarla artık seçim dönemi gelince hatırlanmaktan sıkıldığını açık açık gösterdi. 

Emekliler derdini anlatıyor seçimden sonra, 5 yıldır başlanamayan projelere ne oldu? Yine seçimden sonra.

Siyasetçiye oy kaybedersin deyince de "Biz olmazsak hizmet olmaz" mantığıyla yaklaşıyor, bu da yetmiyor Türkiye'nin tarafsız olması gereken bakanları şehir şehir gezerek oy toplamaya çalışıyor.

Peki sonuç? Hezimet. 

Ne kadar geç olmuş olsa da siyasetçilerin görev sürecinde ya da seçim döneminde yapmadıklarını seçimden sonra hiç yapmayacağını anlayan vatandaş, faturayı sandıkta kesti.

"Biz olmazsak olmaz" diyerek diş göstermeye çalışan siyasetçilerin dişleri kırıldı.

Sonuçlara bakalım;

Cumhuriyet Halk Partisi, yıllar sonra yerel seçimlerden galibiyetle ayrılarak birinci parti oldu.

Yeniden Refah Partisi, yıllar sonra yeniden önemli bir geri dönüş yaparak üçüncü parti oldu ve 2028'de "Ben de varım" dedi.

AK Parti tarafı eğer erken bir seçim yaşamak istemiyorsa bu sandıktan ders çıkartarak "Memleketi işi gönül işi" sloganına geri dönmeli ve yapacakları karşısında oy istememeli.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafı eğer erken bir seçim yaşamak istiyorsa veya 2028 seçimlerinde kazanmak istiyorsa bugün AK Parti'nin düştüğü hataya düşmemeli ve vatandaşın kendisine verdiği yetkileri karşılık beklemeden en iyi şekilde kullanmalı.

Bunları neden söylüyorum? Çünkü zaten bir şeyler yapıldığı taktirde halk bunu görüp değerlendirmesini yapıyor. "Biz olmazsak hizmet olmaz", "Onlar kazanırsa iç savaş çıkacak" gibi söylemlerle vatandaştan oy alamazsınız.

Bu politikaları izleyen Cumhuriyet Halk Partisi, 2023 Türkiye genel seçimlerini kaybetti, 2024 yerel seçimlerinde aynı politikayı izleyen AK Parti, Türkiye'nin batısını kaybetti hatta kazandığı illerin ilçelerini kaybetti.

Gelecek bize neler gösterecek? Bunu zamanla konuşuruz. Çünkü bugünden itibaren yapılacak olan her hamle iktidarı da etkileyecektir.