Yerel seçimler için Cumhur ittifakının mutabakatı açıklandı. Görüşmeler sonrası 30 büyük şehirden 28 inde AK parti 2 sinde MHP aday gösterecek.

Diğer 51 ilin 29 unda AKP ve MHP ortak aday çıkaracak, 22 ilde ise her iki parti ayrı ayrı adaylarla seçime girecek.

 Dün akşam konu ile ilgili olarak Milletvekilimiz sayı Halil Uluay ı beyi aradım. Mutabakat komisyonundan her hangi bir bilgi alamadıklarını, önümüzdeki hafta Kastamonu nun durumunun da büyük ihtimalle belli olacağını söyledi.

Bu sabah Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz ın sosyal medya platformu – X—te yayınlanan bir yazısında  şu anda  Kastamonu nun da içinde olduğu 11  MHP  li Belediyede yine MHP li  ortak adayının destekleneceği yönünde mutabakat sağlandığı ifade ediliyor.

Kastamonu da mevcut  Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu  ile birlikte  MHP ye aday adayı olarak sanıyorum  6 başvuru var.Bu durumda  MHP Genel merkezi bu adaylardan birini aday olarak belirleyecek veya kimsenin beklemediği bir isimle ve seçimi kazanabilecek bir adayla seçimlere girecek.

MHP de seçimlerle ilgili geçmişteki temeyüllere bakıldığında,mevcut başkan başarılı ise onunla  seçimlere girilir  veya Genel merkezin göstereceği isim aday olurdu. Kastamonu da siyasi çevrelerde  bu sefer MHP ye  yapılan aday adayı başvurularına bakıldığında  mevcut Belediye Başkanı Galip Vidinlioğluı nun Genel merkez nezdinde geçerliliğinin kalmadığı konuşuluyor.

Kastamonu da Cumhur ittifakı MHP  adayı ile seçime ortak girip kazanmak istiyorsa,M H P Genel Merkezi ince eleyip sık dokuyup AK parti seçmeninin de oyunu alabilecek şaibesiz bir adayı çıkarırsa ,MHP  ve ittifak  seçimi kazanır.

Öyle bir aday bulunmaz ve olmazsa ne olur.Görüştüğüm AK partili seçmenlerden edindiğim intiba,seçmenin tasvip etmediği adaya oy verilmeyeceği yönünde. Yani Başkanlık için sahaya çıkartılacak aday bakımından MHP nin işi kolay değil.

  Muhalefet cephesinde hiçbir şey görülmüyor. CHP de adaylık için ismi konuşulan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı aday olacak mı? İYİ parti aday çıkaracak mı veya CHP ile ittifak yapacak mı?  Sorularının cevabı bu gün için net değil.

 Diğer taraftan AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan, TBBM 24-25 ve 26.dönem AK Parti İstanbul milletvekilliği görevi yapmış. Mart 2021'de AK Parti'nin yönetim kurulu üyeliğine atanmış Metin Külünk ün konuk olduğu bir programdaki konuşmasını da  genel manada seçimlerin seyri açısından çok manidar buldum

 Külünk  Ekonomideki kötü gidişata vurgu yaptığı açıklamada "Restoranlar dolu şimdi bizim bir takım arkadaşlarımız seçimden önce yaptılar bu hatayı. Efendim, şu kadar cep telefonu satılıyor, bu kadar daire satılıyor. Daireleri kim alıyor? Cep telefonlarını kaç kişi alabiliyor? Herkes Beşiktaş'ta sahilde yemek mi yiyebiliyor İstanbul'da… İstanbul'un çevresinde 10 milyonluk bir nüfus Beşiktaş ile eşit değil… Şişli'nin bir hattı ile, Üsküdar'ın bir hattı ile, Kadıköy'ün bir hattı ile eşit değil" dedi.

   Ayrıca  adaylarla ilgili olarak ta, adayların özenle seçilmesi gerektiğini belirtip, "Şimdi bunu görmeden özellikle son finansal sıkıntılı sürecin alana direkt baskı yaptığının ortaya çıkardığı yüzde 60'lık bana göre bu insanların geçimle ilgili problemlerini görüp bunlara yönelik adım atılmadığı zaman bir de üstüne üstlük açık yüreklilikle ifade edeyim adaylar sürecinde 'biz kimi koysak kazanır, merkezden belirledik gönderiyoruz bunu seçin' üslubu ile hareket edilirse 31 Mart'ın ertesi 1 Nisan sabahı Türkiye'de erken seçim konuşulur. Dedi.

  Evet 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 3 ay gibi bir zaman kaldı. Bu süre zarfında öncelikle genel ekonomik durum, sonra aday profilleri ve adayların seçim gününe kadar gösterecekleri performans, seçimlerin neticesinde etkili olacaktır.

Bakalım Kastamonu  Belediye Başkanı kim olacak?