1947 den bu yana İsrail'in topraklarını genişleterek nasıl bu günlere geldiği malumdur.Dün İsrail'e gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bende Yahudiyim diyerek Siyonizmin siyasette,ekonomide ve askeri güç olarak hangi noktada olduğunu dünyaya ilan etmiştir. ABD ,donanmanın en büyük uçak gemisi ile birlikte 12  savaş gemisinden oluşan  filoyu Doğu Akdeniz'e gönderip İsrail'e desteğini fiilen ortaya koymuştur.Diğer taraftan İngiltere İsrail'e destek için kraliyet donanmasına ait iki savaş gemisi göndermiş ,Almanya'da mühimmat desteği vereceğini açıklamıştır.  AB yi oluşturan devletlerin çoğunluğu aynı istikamette İsrail'in arkasındadır. Fotoğrafa buradan bakınca görünen odur ki ABD Dünya hakimiyeti ve büyüklüğünü devam ettirmek için önündekin her yüzyılı kaplayan binlerce senaryodan oluşan siyasetini uygulamaya devam ediyor.

Ortadoğu , bilhassa Müslüman ülkeler ABD ile Hristiyan ve Yahudi müttefikleri için son derece önemli bir coğrafyadır. Nedeni Bölge Petrolünü ve İslam inancını  konrolleri altında tutmaktır. Tanınan eski MİTci Mahir kaynağında belirttiği gibi Ortadoğu'daki terör örgütlerin gayesi devlet kurmak değil ABD çıkarlarına hizmet etmektir. ABD ve AB'nin Ukrayna'ya verdiği yarım destekle Rusya'yı meşgul etmesi,PKK ,YPG'ye silah desteği, FETÖ ye arka çıkmaları,Yunanistan'da askeri üsler kurması, 11 Eylül ikiz kule saldırılarına ilişkili Hizbullahı ve sonrasında Deaş'la mücadele ettiğini  bahane ederek Irak ve Suriye'ye yerleşmesi ABD'nin yüz yıllık Dünya siyasi planlarının parçalarıdır. Terör örgütlerinin ekonomik ve siyasi  destek almadan yaşamaları  mümkün değildir. Hamas'ın arkasında İran'ın durduğu aşikardır.İranda Şii liği kuranlar Yahudilerdir.Abdullah bin Sebe Yahudi olduģunu gizleyerek İranda ilk fitnenin fitilini ateşlemiştir. Vehhabiliği kurup Arap dünyasını ifsad eden İngilizlerdir.

Ecdadımızın bu coğrafyada temelleri attığı altı yüz yıl üç kitada hüküm sürmüş olan büyük Osmanlı Devletini hile ,desise ve sinsi plan ve oyunlarla  içeriden ve dışarıdan  yıkan İslam Dünyasını başsız bırakıp paramparça eden Yahudiler ve İngilizlerdir.Bugün gençlerinizi atalarına,ecdadına,tarihine diline ve dinine  Devlet-i Ali Osman'a düşman eden de onlardır.  Yahudiler ve İngilizler  kutsal saydıkları hedeflere varabilmek için kendi insanlarını bile katletmekten çekinmezler.Hitlerin yüz binlerce Yahudiyi kurşuna dizip yakması sürgüne göndermesi  ile İsrail in temelleri atılmıştır. İsrail ne yapıyor sorusuna gelince, İsrail ABD ve İngiliz destekli Büyük İsrail (Arz-ı Mev'ud) planını uygulamaya safha safha devam ediyor.Hamas'ın bu son saldırısı İsrailin dolayısı ile iç siyasi desteğini kaybetmekte olan Netenhahu'nun eline büyük koz verdi.

Filistin ve İsrail tarafından binlerce sivil öldü. On binlerce yaralı ve bir okadar da yıkılan ,yanan bina var.Filistinli Müslümanlar için açlık, susuzluk ve zulüm iyice artmış vaziyette. Ortadoğu'da yakılan savaş ateşi ABD ve Hristiyan Batı tarafından körükleniyor bu durumda Birleşmiş Milletlerin de hiç bir foksiyonu kalmıyor.Rusya'nın başı zaten sıkıntılı. Çin,Japonya ve Uzak Doğudan güçlü bir ses yok. Arap dünyası ise tavrını net olarak ortaya koyamadı.Görünen o ki İsrail Gazze'nin tamamını ilhak etmenin ,sınırları olabildiğince genişletmenin peşinde.Bu işin sonunun nereye varacağı belli değil. Orta Doğu ,çok bilinmeyenli bir denklemle çalkakanıyor.Ateşin büyümesi 3.Dünya savaşının başlamasi demektir. İnsanlık tarihi büyük bir sınava girdi.Umarım kazanan insanlık,olur.Kaybedense zulüm,zalimlik ve zalimler inşallah.