Mevsim itibariyle havalar soğumaya başlarken 2024 Mahalli idareler seçimleri içinde siyasi havalar ısınmaya başladı.

 Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir Ankara seyahati sırasında Çankırı da herkesin bildiği Hacı Ali dinlenme tesislerinde mola verdim. Dış kısımda çay içmek için oturduğumuz masanın yan tarafında bizim gibi yolcu olduğunu tahmin ettiğim, hararetle sohbet eden 4-5 kişi daha vardı.

   Daha öce yakinen  tanıdığım tesis  sahibi  dostumla kısa bir hasbıhal ettikten sonra gelen çaylarımızı yudumlamaya başladık.

  Yan taraftaki masada oturanlar ,çaylarını bitirmiş yerlerinden  kalkarken konuşmaya devam ediyorlardı. İster istemez kulak misafiri oldum.Konuşmanın öncesini bilmediğim için ,kimden bahsettiklerini de pek anlayamadım.Belli ki mahalli seçimlerde ismi geçen aday adaylarından bahsediyorlardı.

  Benden tarafta sırtı dönük  olan diyor ki-olsun arkadaş ben destekliyorum ,yiyordu,çalıyordu,  tamam ama iş yapıyordu,çalışıyordu, şimdiki ne yaptı,o da yedi, yiyor hiçbir şey yapmadı . Onun yanında ki  de -evet yiyordu ama çalışıyordu, diyerek önceki konuşana destek oldu.Diğerleri ise- yok arkadaş olmaz öyle şey,o zaman iş yapıyorum diyen herkes yesin ,diyerek esprili bir şekilde tepkilerini belirttiler.Sonra yanımızdan geçip arabalarına binip gittiler.

  Evet tanımadığım bu insanlar ,Ankara dan mı,Çankırı dan mı,Kastamonu dan mı ,yoksa başka bir il veya ilçeden mi kimden  söz ediyorlardı anlayamadım. Ayıp olur diye kimden bahsediyorsunuz arkadaş diye de soramadım doğrusu.

  Kıymetli okuyucular ,bu nasıl bir zihniyet ,nasıl bir mantık,anlamak mümkün değil.Yiyordu ama iş yapıyordu.! Vay ki vay .

  Ne hallere gelmişiz. Yiyordu ama iş yapıyordu.! Ha.

 Bu ve benzer sözleri sanıyorum sizlerde duymuşsunuzdu. Tam bir çürümüşlük ifadesi.

   Yaklaşık altı ay sonra ,önümüzde  mahalli seçimler var.

Büyük Şehirlerde,Şehirlerde, ilçelerde,Belediye Başkanlıkları ve Belediye Meclisleri  üyelikleri için bazı kimselere bir 5 yıl daha yetki vereceğiz.

 İletişimin çok hızlı ve yaygın hala geldiği bu çağda millet olarak ,Dünyada ve Ülkemizde duymadığımız, görmediğimiz bir şey kalmadı.

  Belki yemediler,belki çalmadılar,belki dedikodu amma artık bu ters ,bu süfli mantık ve zihniyetten bu milletin kurtulması lazım.

 Ne  demek -yiyordu ama iş yapıyordu ,çalışıyordu. Bunun neresi insani, neresi ahlâki neresi imani arkadaş.? Bu nasıl bir bozulma,Bu nasıl bir Ahlak ve İman zafiyeti.Müslüman ım diyorsan nasıl Müslümanlık.?

 Haram,helal,kul hakkı,yetim hakkı nerede.? Bey tül mal ,nerede? Utanma ,yüz kızarma ,nerede kaldı.?

  Bunları sormak ,Devletine,Milletine,Dinine samimiyetle bağlı milyonlarca mütedeyyin  insanımızın hakkıdır.

 Siyasilerin, Milletin önüne çıkaracakları adayları iyi seçmesi,kılı kırk yarması lazım.Bizim yörenin ifadesi ile Adam mı ,Şalgam mı diye araştırması lazım.

   İnsanımızın artık yemeyen ,çalmayan veya bu dedikodulara fırsat vermeyen yöneticilere ,idarecilere ,Belediye Başkanlarına ihtiyacı var.Gençlere ve gelecek nesillere iyi örnek olacak yöneticilere ihtiyaç var.

 Bu işlerin çalmadan,çırpmadan ,yapılabildiğini gösterecek adaylara ihtiyacı var.  

   Yiyordu ama iş yapıyordu.!  öylemi…Vayy bee.

Yemeyecek de, çalmayacak ta, çalışacak ta arkadaş.

Millet çalışsınlar,iş yapsınlar,hizmet etsinler diye seçiyor.

Çalsınlar, yesinler diye değil.

*Not : Bir sonraki yazımın başlığı" Kentsel dönüşüm nasıl olur."*