Demir bitti, Emir devrede…!

Seçimler bitti ama bu kadar sıkıntıların olacağını kimse beklemiyordu bu hiç hesapta yoktu. Herkes burnundan soluyor. Enflasyon aldı başını gidiyor. Emekliler geçinemiyor. Aylardır merakla bekledikleri ara zam müjdesinde de emekliler ters köşe oldu.

Cumhuriyetin 100. Yılında bir defaya mahsus olarak emeklilere 5 bin lira verileceği müjdesini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli olduktan sonra geçinebilmek için çalışmaya devam eden 2 milyon dolayında olduğu belirtilen emekli vatandaşların bu paradan yararlanamayacağını açıklayınca kızılca kıyamet koptu.

Bunun son derece haksızlık olduğu ve bu kararın mutlaka düzeltilmesi gerektiği emekli dernekleri tarafından açıklandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da meclisteki grup toplantısında bu haksızlığın düzeltilmesini isteyerek “Ayırım yapmayın” uyarısında bulundu. Hatta bu kararı okuyan ve duyan 5 bin lirayı alamayacağını öğrenen binlerce emekliler adeta ateş püskürüyor.

Sayın Cumhurbaşkanına seslenen çalışan mağdur emekliler diyor ki;

“Bizler alnımızın teriyle çalışıp emekli olduk ama geçinemediğimiz için mecburen çalışmak zorunda kaldık. Emekli maaşlarımız geçinmemize yetmiş olsaydı bu yaştan sonra niye çalışalım ki. Hayat pahalı, her şey ateş pahası ve bizlerde çok mağdur durumdayız. Tam biraz olsun bir nefes alacağız diye sevinirken Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması bizleri çok üzdü, derinden yaraladı. Biz emekliler hep Cumhurbaşkanımızdan yana olduk ve ona güvendik. Bu yapılan büyük haksızlıktır, bizleri ayırmak ve ters köşe yapmayı içimize sindiremiyoruz. Yılbaşı’nda iyileştirmeler olacak, enflasyona ezdirmeyeceğiz deniyor ama eziliyoruz geçinemiyoruz. Yılbaşı’nda zam alma hakkımız yasal olarak zaten var. Ya hiç verilmeseydi ya da ayırım yapılmadan hepimize verilseydi. Kasım ayında ödeneceği belirtilen ödeme ile ilgili bu kararın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yeniden gözden geçirilip mutlaka düzeltilmesini istiyor ve bekliyoruz. Bugün geçim varsa yarında seçim var.” şeklinde konuştular. Emeklilerimizin bu sesini duyurmak da basın olarak görevimizdir.

ZONGULDAK KÖPRÜYE KİLİTLENDİ

Zonguldak aylardır köprüyle yatıp, köprüyle kalkıyor.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın seçim projesinde yer alan ve “Hep birlikte yeni Zonguldak” sloganıyla devam eden Köprü yıkım kararı büyük mücadele ve uğraşlardan sonra köprü altı esnaflarının engelleme girişimlerine rağmen en sonunda Devletin de olaya el atıp yeni Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun da esnaflarla görüşmesinin ardından köprü esnafları dükkanlarını boşaltmaya başladı. Çoğu boşalttı ama boşaltmayanlar da var.

“Emir demiri keser” sözü artık hayata geçmeye başladı. Bu saatten sonra demirin hükmü kalmadı. Köprünün demirleri verilen emir gereği kesilecek ve 2-3 ay içerisinde köprünün yıkımı tamamlanacak.

67 yıldır bu şehre hizmet veren tarihi köprü uzmanların açıklamaları gereği artık vazife yapamayacak duruma geldiği gerekçesiyle yıkılıp yeni bir proje ile Zonguldak dümdüz hale getirilecek. Bu kadar bağrışma, eleştiri, isyan ilerleyen dönemlerde belki de “Çok isabetli olmuş” denilecek. Karşımıza nasıl yeni bir görüntü çıkacak henüz bilmiyoruz ama Belediyenin basınla paylaştığı videolu animasyon görüntülerine bakıldığında ne trafik sorunu olacak nede çevreyle ilgili eleştiri yapılacak. Her şey planlandığı gibi yepyeni bir Zonguldak görüntüsü meydana çıkacak.

Köprü altındaki esnaflara tüm Zonguldak halkı gibi bizlerde alışmıştık, lazım olan ürünler aldığımız da çok oldu, adeta etle-tırnak gibiydik ama tabiri caizse “Harç bitti yapı paydos” misali bu işin de bitmesi gerekiyormuş. Bundan sonra artık işi zamana bırakmaktan başka çare yok. Bizler basın olarak eğer halka zarar verecek bir husus meydana gelecek olursa ve yapıda eleştirisel bir durum gördüğümüzde yine her zaman olduğu gibi haberini yapıp yetkilileri göreve davet edeceğiz. İnşallah hayırlı ve güzel bir projeyle tüm toplumu sevindirecek ve şehri güzelleştirecek bir çalışma görürüz diyelim. Her yenilik güzelliktir.

Kalın sağlıcakla