Ön seçimden başarıyla çıkan ve delegelerin 700 oyunu alan CHP adayı Tahsin Erdem’i Ankara Genel Merkezi onaylayarak Zonguldak’ın Belediye Başkanı adayı olarak resmen ilan etti.

Bu durumda Ankara’nın cevabını bekleyen özellikle Harun Akın’ın aday gösterilip gösterilmeyeceği gibi kamuoyundaki soru işaretleri de böylece sona erdi. CHP seçimlere Mali müşavir olarak bilinen Tahsin Erdem ile AK Parti’nin göstereceği adayı ile yarışa girecek.

SELİM ALAN YÜZDE 60 DEDİ

Öte yandan, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)yi ziyaret ederek gazetecilerle bir araya gelen ve önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise çok iddialı bir şekilde adaylık konusunda yüzde 60 oy alarak seçimi yeniden kazanacağını kamuoyuna açıkladı. Alan konuşmasının bir bölümünde dedi ki;

“Biz vatandaşımız için buradayız. Hizmet için buradayız. O yüzden de 15'inde bu dedikodular da biter. Yazılan çizenlere ben de ara sıra bakıyorum. Gülüp geçiyorum. Herkes kafasına göre bir şey yazıyor, çiziyor yorum yapıyor, sosyal medyada Ocak 15'i akşamı hepsi biter. Gerçekten dava adamı olan, AK Partiliyim diyen herkes “Cumhurbaşkanımızın adayı kimse bizim adayımız odur” deyip arkasına dizileceğiz. Seçimi tekrar yüzde 60 ile alacağız. Niye böyle diyoruz hizmete devam etmek etmek istiyoruz. Çünkü hayallerimiz var.”
YENİ KAVŞAK VE LAVUAR ALANI

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan diğer projeler ile ilgili olarak da yeni kavşak projesinin Şubat ayı sonunda hizmete gireceğini ayrıca Lavuar Alanı projesinin ise 9 ayda tamamlanacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Selim Alan’ın bu açıklamalarından nasıl bir anlam çıkar diyecek olunursa “Ben aday olacağım” anlamı çıkmıyor mu?

Bu arada eski Devrek Belediye Başkanı ve eski AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar’ın adaylığı konusunda kamuoyu beklentisi nasıl sonuçlanacak? Sorusunun cevabını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Ocak günü diğer tüm adaylarla birlikte açıklayacak.

Bu isimler arasında Özcan Ulupınar mı, yoksa Selim Alan mı Başkan adayı olarak açıklanacak birkaç gün sonra netlik kazanacak. Doğal olarak her iki aday da kendilerinin isminin açıklanacağı heyecanı ile son kararı bekliyorlar.

Bizlerde basın mensupları olarak AK Parti’nin adayının kim olacağını merakla bekliyor ve takip ediyoruz. Kim olacaksa hayırlısı olsun diyelim. Bu bir hizmet yarışıdır. AK Parti-CHP sonuçta Zonguldak Belediye Başkanı olarak bu şehre hizmet için yola çıktılar. Kalın sağlıcakla…