Türkiye günlerdir Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan ve 0-0 berabere biten maçta ŞİKE iddiaları ile çalkalanıyor.

Maç sonrası Play-Off içerisinde olan güçlü bir kadroya sahip olan Ankaraspor’un kümede kalması için 1 puan yeten rakibi Nazilli karşısında kaleye dahi gitmemesi, pozisyon yaratmaması, şut dahi atmaması ve her iki takımın da futbol adına orta sahada pas trafiği yapıp 90 dakika adeta alay edercesine utanç tablosu bir oyun ortaya koymalarından sonra Zonguldak Kömürspor bu sonuçla 1 puan farkla küme düşürülmüştü.

Maç böyle bitti bitmesine de CHP genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bu haksızlık karşısında Türkiye’yi ayağa kaldırarak gerekli mercilere ulusal basına, Televizyonlara konuyu taşıyarak TFF’nin olaya müdahale etmesini istedi.

Maçın kesinlikle anlaşmalı olduğunun altını çizen Deniz Yavuzyılmaz’ın bu girişiminden sonra tüm futbol otoriteleri de Televizyonlarda ve sosyal medyada maçın ŞİKE olduğu yönünde fikir birliğinde birleşerek Futbol Federasyonu da Hukuk Kurulunu görevlendirerek maçı incelemeye aldı ve nasıl bir karar vereceği de kamuoyunda merakla bekleniyor.

AK Parti Vekilleri şehrine sahip çık!

Maçın ardından konunun takipçisi olan ve Zonguldak’ın hakkını aramaya başlayan ve haksızlığa uğradığının altını ısrarla çizen CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz maçta ŞİKE olduğunu ve TFF’yi göreve davet ederken bu haksızlık karşısında Zonguldak’ın diğer AK Parti Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu’nun bugüne kadar sessiz kalması ve şehrin takımının haksızlığına karşı girişimde bulunmaması şehirde büyük tepkilere neden oluyor.

Zonguldak’lı vatandaşlar ve sporseverler de AK Parti Milletvekillerine seslenerek;

“Şehrinize sahip çıkın, bu şehrin Milletvekili sadece Deniz Yavuzyılmaz mıdır? Zonguldak halkı sizlere oy vererek 3’ünüzü de meclise göndermedi mi? Zonguldak Kömürspor’un göz göre göre haksız yere küme düşürülmesine nasıl seyirci kalıyorsunuz? Zonguldak Kömürspor’un yanı sıra şehir de küme düşüyor. Durmayın, derhal harekete geçin ve Federasyona sizlerde gerekli girişimleri yapın. Sizleri vekil yapan bu şehrin insanları sizleri asla affetmez” yorumları yaptılar.

Madenci takımını haksız yere küme düşüremezsiniz!

İlk kurulduğu yıllarda “Kömürspor” adını alan ve daha sonraları ise “Zonguldakspor” olarak mücadele ederek Türk futboluna adını altın harflerle yazdıran Kırmızı-Lacivertli ekibimiz ekonomik sıkıntılar sebebiyle amatör kümeye kadar düşüp yeniden ad değiştirdikten sonra “Zonguldak Kömürspor” adı altında BAL liginde şampiyon olmuş ve 3. Lige ardından da 2.lige çıkarak 8 senedir de bu ligde mücadele ediyordu.

Şehit madencilerin takımı olan Zonguldak Kömürspor bu sene kıt imkanlar altında onur mücadelesi yaparak bugünlere gelmiş ve ta ki Ankaraspor-Nazilli Belediye maçında büyük haksızlığa uğrayarak her iki takımın anlaşmalı oynadıkları ve 0-0 berabere kaldıkları maçta da 1 puanla küme düşürüldü.

TFF’YE ÇAĞRI; ADALET-ADALET-ADALET

Bizlerde buradan diyoruz ki, Futbol federasyonunun bu net şekilde şaibe kokan ve tüm Türkiye’nin gözleri önünde ŞİKE yapıldı iddiası ile çalkalanan bu maçın görüntülerini çok dikkatle izleyin ve ADALET terazisini de önünüze koyarak cesurca hakkaniyetle karar veriniz. Zonguldak Kömürspor’u haksız yere küme düşüremezsiniz. Düşürürseniz eğer tarih sizi asla affetmez ve bundan sonra bu işi gören takımlar da aynı uygulama içinde hareket ederek Türk futboluna kara bir leke sürmeye devam ederler. Bu böyle biline…ADALET-ADALET-ADALET…