2019’da CHP’li aday Şenol Şanal karşısında seçmenlerin teveccühüyle Zonguldak Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti adayı Dr. Ömer Selim Alan 31 Mart 2024 seçimlerinde de yeniden başkan adayı olarak ilan edildi ve seçim startını vererek sahaya indi.

Selim Alan’ın karşısına ön seçimden 700 oyla başarılı olarak çıkan Tahsin Erdem CHP adına seçimlere katılıyor ve bu defa 2019’da yapılan hatayı şansa bırakmak yerine işi çok sıkı tutuyor. CHP’nin yeni yüzü Tahsin Erdem ekibiyle birlikte Zonguldak’lı seçmenleri ziyaret ederek destek istiyor.

“MHP’nin desteği ve AKP” diyerek attığımız yazı başlığını bir değerlendirmek gerekirse Cumhur ittifakı adı altında seçimlere girecek olan AK Parti adayı Selim Alan’ın elinin çok daha güçlendiğini söylemek mümkün olacaktır.

Neden olacaktır? Sorusunun karşılığını özetleyelim.

2019’da partilerin aldığı oylar ve sonuç

AK Parti 2019 seçimlerinde Selim Alan’la 25.125, CHP ise Şenol Şanal’la 123.152, ve MHP ise Hamdi Ayan’la 8.912 oy almış. Bu yenilginin altında Şenol Şanal’a olan tepkilerden dolayı çok sayıda CHP’li seçmenin sandığa gitmediğini de belirtmek lazım. Saadet Partisi de Mehmet Yaman’la girdiği seçimde 1147 oy alan isim olmuştu. Diğer partilerin oy oranları çok düşük olduğu için yazma gereği duymadık.

MHP DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

31 Mart’ın nasıl bir sonuçla biteceğini söylemek mümkün görünmüyor ancak AK Parti’ye MHP’den gelecek ittifak desteğini de dikkate aldığımızda ve o tarihteki 8.912 MHP oyunun hepsinin olmasa da 6-7 bininin sandığa yansımasını tahmin edersek AK Parti oylarının 30 bini geçeceğini yine tahmin etmek doğru bir yaklaşım olacaktır diye ifade etmek lazım. Altını çizerek söylüyorum bu hesaplar tahminden öte gitmez. Bu oranlar çok fazla da olabilir çok aşağıda da seyredebilir. Yani bu hesaplar tutabilir de tutmayabilir de. Partilerin hepsi ince eliyor sık dokuyor.

CHP KAZANACAĞIZ DİYOR

CHP başkan adayı Mali Müşavir Tahsin Erdem ön seçimden çıktıktan ve Genel Merkezin aday onayını aldıktan sonra tüm ekibiyle birlikte sahada seçmenleri dolaşarak destek istiyor ve kendisine olan ilgi ve alakadan memnun olarak CHP’li seçmenlerin birlik ve beraberlik hainde sandığa giderek seçimi kazanacağını ve Belediyeyi AK Parti’den geri alıp CHP bayrağını dikeceğini belirtiyor.

Doğal olarak her başkan adayı seçimi kazanmak adına psikolojik üstünlük sağlamak ve kendilerine olan güven adına da “Kazanacağız” ifadelerini kullanması çok normaldir. Hiç kimse yenilmek için sahaya çıkmaz elbette ama CHP’nin oy potansiyelinin güçlü olduğunu bilen Tahsin Erdem bu çerçevede sıkı çalışmalar yapıyor.

SAADET PARTİSİ VİTES YÜKSELTTİ

Saadet Partisi İl Başkanlığını yapan deneyimli siyasetçi Burak Erol daha önceki seçimlerde de aday olmuş ancak başarı oranını yakalayamamıştı. 2019’da Mehmet Yaman’ı aday gösteren Saadet Partisi 1147 oyda kalmıştı ancak il Başkanı Burak Erol bu defa çok ciddi bir atılım yaparak Zonguldak’lı iş insanı Ankara’da ticaret yapan Cem Dereli’yi aday yaptırarak Genel Merkezin de onayından sonra vites yükselterek Zonguldak’lı seçmenlerin karşısına çıkardı.

Cem Dereli kısa süre içerisinde yaptığı olumlu girişimlerle tüm kesimlere adını duyurmayı başardı. Birçok ziyaretlerde bulundu bulunmaya da devam edecek. Plan ve projeleriyle Zonguldak halkına vaatlerde bulunan Dereli’ye olan ilgiyi de göz önünde bulundurduğumuzda Saadet Partisi vizyon sahibi iş insanıyla alacağı oy oranının katlanarak zirve yapacağını düşünüyorum. Büyük bir sürpriz olur mu?

Cumhur ittifakı AKP-MHP ve CHP gibi partilerin arasından sıyrılmak ve bu sürprizi patlatmak Zonguldak seçmenlerinden karşılık bulmak BOMBA değil ATOM BOMBASI olur diyerek tüm partilere ve adaylarına başarılar diliyorum. Kalın sağlıcakla…