Kadın Hastanın Çifte Hastane Deneyimi

Kasım ayının 25'inde, Kozlu ilçesindeki bir kafede otururken baş dönmesi ve titreme hisseden kadın, Zonguldak Merkezdeki Level Hospital Hastanesi Acil Bölümüne başvuruda bulundu.

İlk Başvuru ve Beta Testi

Kadın hasta, başvurusunun ardından Level Hastanesi'nde muayene olduktan sonra Beta testi için kan verdi ve hastaneye belirli bir ücret ödedi. Ancak, doktorun hamile olduğunu söylemesine rağmen, "5 hafta hesaplayıp güvendiğiniz bir kadın doğum uzmanına gidip keseni görebilirsiniz" diyerek kadını odasından gönderdi.

Zonguldak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi

Kadın hasta, emin olmak için Zonguldak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin Acil Bölümüne başvurarak ikinci bir test talep etti. İkinci hastanedeki doktor, önce Ultrasonla bakıldığını ve her şeyin normal gözüktüğünü belirterek bir de Beta testi yapılmasını önerdi.

İki Farklı Sonuç İki Farklı Hastane

Level Hastanesi'nde Beta HCG testi sonucunda hamilelik pozitif çıkmasına rağmen, aynı gün içinde başvurulan Kadın Doğum Hastanesi'nde alınan test negatif sonuç verdi. Bu çelişkili sonuçlar, kadın hasta ve ailesi arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

Aynı Hastanede İkinci Test

Tekrar Level Hastanesi'ne giden kadın hastaya üçüncü kez test yapıldı. Bu sefer Level Hastanesi'nde pozitif çıkan test Kadın Hastalıkları Hastanesinde yapılan test ile benzerlik göstererek negatif çıktı.

Hastaneye Tepki

Level Hastanesi yetkilileri, cihazlardaki olası bir hata veya kalibrasyon eksikliği sebebiyle böyle bir durumun geliştiğini iddia etti ve olayı geçiştirdi. Ancak, hastane yönetiminin olay günü ve sonrasında kadın hasta ve yakınlarıyla iletişime geçmediği ve özür dilemediği şikayetlerde belirtildi.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Kadın hasta ve ailesi, yaşadıkları mağduriyetin ardından Level Hastanesi yetkililerine dava açtı. Adalet Bakanlığı'na şikayette bulunan çiftin davasına ara bulucu atanarak, davalı ve davacı arasındaki problemin çözülmesi amaçlanıyor.

Davaya Ara Bulucu Atandı

Ara bulucunun etkili bir rol oynayarak sürecin çözümünde katkı sağlaması beklenirken, kadın hasta ve ailesinin yaşadığı duygusal zorluklar ve sağlık sektöründeki sorunlar gündeme taşınmış oldu. İmza Gazetesi, olayın takibini sürdürerek toplumu bilgilendirmeye devam edecek.

Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Zonguldak'ta hastanede skandal! Zonguldak'ta hastanede skandal!

HABER MERKEZİ