İmza Gazetesi whatsapp ihbar hattımıza yazan kadın vatandaş "Sesimizi yerelde duyuramadık" diyerek yaşadığı olayı üzüntüyle anlattı. 

SKANDAL OLAYIN DETAYLARI...

Kasım ayının 25'inde Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki bir kafede otururken baş dönmesi ve titreme hisseden kadın vatandaş, Zonguldak Merkezdeki Level Hospital Hastanesi Acil Bölümüne başvuruda bulundu. Zonguldak Merkezdeki Level Hospıtal Hastanesinin Acil Bölümüne başvuran kadın muayene olduktan sonra Beta testi için kan verdi. Hastaneye belirli bir ücret yatıran kadın raporun çıkmasını bekledi. 

DOKTOR, KADINI UMUTLANDIRDI

Level Hastanesi'nde hamile olduğu söylenen kadın hasta "5 hafta hesaplayıp güvendiğiniz bir kadın doğum uzmanına gidip keseni görebilirsiniz" diyen doktorun odasından ayrıldı. 

- 25.11.2023 tarihli 15.15 saatinde Level Hospital Hastanesi Acil Bölümüne başvuran kadın Beta HCG testi pozitif sonuç verdi.

Zonguldak'ta hastanede skandal! (3)

Başkan Ulupınar ve Altun, Ankara'da! Başkan Ulupınar ve Altun, Ankara'da!

Zonguldak'ta hastanede skandal! (2)

MUTLULUĞU İKİ BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Zonguldak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin Acil Bölümüne başvuran kadın hasta emin olmak için ikinci bir test talep etti. Test yapılan kadına" burada önce Ultrasonla bakıldı herşey normal gözüktü birde beta testi yapalım." denilerek ikinci bir test yapıldı.

Zonguldak'ta hastanede skandal! (1)

İki saat sonra sonuçları çıkan kadın hasta hayatının şokunu yaşadı. Hastaya "testin negatif" çıktığı belirtildi.

-25.11.2023  tarihli 20.27  saatinde Zonguldak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine başvuran kadın ultrason ve tekrarlanan beta HCG testi negatif sonuç verdi.

İkinci hastanedeki doktorun talebi üzerine yapılan beta HCG testi sonucunda hamilelik pozitif çıkmasına rağmen, aynı gün içinde başvurulan Zonguldak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde alınan test negatif sonuç verdi. İki farklı hastane arasında farklı sonuç alan kadın hayal kırıklığı yaşadı. 

Level Hastanesi'nde, hamile olduğu söylenen vatandaşa cihazlardaki olası bir hata veya kalibrasyon eksikliği sebebiyle böyle bir durumun geliştiğini belirten hastane yetkilileri sorunun cihazlarda olduğunu iddia ederek olayı geçiştirdi.

"HASTANE YÖNETİMİNİN İHMALİ VAR"

Hastaneye yapılan şikayetlerde, özel hastane yönetiminin olay günü ve sonrasında kadın hasta ve yakınlarıyla iletişime geçmediği ve özür dilemediği ifade edildi. Bu durum, sağlık sektöründeki hassas konularda duygusal ve psikolojik olarak mağduriyet yaşanmasına neden oldu.

Kadın hasta ve ailesi, duygusal olarak zor bir durumla karşı karşıya kalmış ve hastaneler arasındaki çelişkili sonuçlar neticesinde mağdur oldu. 

HABER MERKEZİ