Çok uzun yıllar Kozlu Bal kayası denilen alana dökülen çöpler çevre katliamına dönüşmeye başlayınca alınan kararla başka bir yere dökülmek suretiyle ekonomiye dönüşüm sağlamaya başladı.

Fakat geride öyle bir berbat enkaz bıraktı ki çöp dağı adeta lav püskürten yanardağlar gibi pisliklerini sahile denize bırakmaya devam ediyor ve ne acıdır ki bu çöp pislikleri bitmek bilmiyor çevreyi de berbat ediyor.

Zonguldaklı Başarılı İsimler, Protokol Dergisi Avrupa Ödüllerinde Parladı! Zonguldaklı Başarılı İsimler, Protokol Dergisi Avrupa Ödüllerinde Parladı!

Hava şartları bozduğunda ve deniz dalgaları bu çöp alanını dövmeye başladığında yıllardır burada sabitleşen çöpler dalgaların da etkisiyle denize çekiliyor ve daha sonra da aldığı bu çöp pisliklerini sahile sürüklüyor.

Sahil Pislik

Basın olarak bizlerde yazıyoruz yetkilileri göreve davet ediyoruz ama gelin görün ki buraya yapılacak olan proje tutarının maliyetinin belediyelerin de imkanının çok üstünde olması münasebetiyle bu rezalet maalesef bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.

Sonuç itibariyle ne mi olacak diye sorulacak olunursa.

Olacağı şudur:

Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına Zonguldak’ın en üst düzey yetkilileri her kimlerse çok daha fazla sorumluluğu alarak Ankara’yı rahatsız etmeye devam ederek Zonguldak’ın baş belası bu çöp dağını kökten çözmeleri artık şart olmuştur. Bizler bıkmadan yazmaya devam edeceğiz. Bu fotoğraf kareleri de konuşmaya devam edecek böyle biline.

Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen