Zonguldak Valiliği, vatandaşları mobil dolandırıcılıklara karşı uyaran bir açıklama yaparak, aldatıcı mesajlara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, özellikle "Hediye bakiye, nakit para hesabınıza tanımlandı” içerikli mesajlara karşı tetikte olunması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların bu tür mesajlardaki linklere tıklamamaları konusunda vurgu yapıldı. Linklerin, sahte ve taklit internet sitelerine yönlendirebileceği ve kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeye yönelik bir tehdit oluşturabileceği ifade edildi.

Ayrıca, vatandaşlardan, bu tür mesajlarda yer alan bilgileri paylaşmamaları konusunda uyarıda bulunuldu. Kullanıcı adı, parola, kredi kartı numarası gibi kişisel bilgilerin, sahte siteler aracılığıyla kötü niyetli kişilere ulaştırılmaması için dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Çağlayan’dan halk otobüsü açıklaması! Çağlayan’dan halk otobüsü açıklaması!

Zonguldak Valiliği, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı duyarlılık göstermelerini ve herhangi bir şüpheli durumda yerel güvenlik birimlerine bilgi verilmesini önerdi.