“Bu anlamlı gün, tarihimize altın harflerle kazınmıştır” “Bu anlamlı gün, tarihimize altın harflerle kazınmıştır”

Özellikle Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik’in belediye katında bir kişiyi dövdüğüne dair basına yansıyan haberler, Alan'ın yönetimindeki belediyenin içsel sorunlarını gün yüzüne çıkarmıştı.Bu olayın ardından, Buğra Özçelik'in Alan'ın yanında fazla görünmemesi dikkat çekiyor. Üstelik, Buğra Özçelik’in görevini Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Karali'nin üstlendiği gözlemleniyor, bu da Ömer Selim Alan’ın seçimi kazanması dahilinde belediye içindeki yapılacak olan değişiklikleri gösteriyor.

Ömer Selim Alan'ın bugünkü imajı, 2019'daki göstermiş olduğu gönül belediyeciliği imajından oldukça uzaklaşmış gibi görünüyor. Halka samimi bir şekilde yaklaşan, eşi Ceyda hanım ile birlikte el ele vatandaşların gönlünü kazanan Alan'ın, bugün vatandaşlardan uzak durması, çevresindeki insanların sanki Ömer Selim Alan’ı bir şeylerden koruyormuş gibi gezmesi dikkat çekici. Özellikle vatandaşlara sarılmadan önce Selim Alan’ın sarılacağı kişye bir süzme yapması, 2019 yılındaki seçim yapısının kaybolduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, 2019'dan bugüne yaşanan değişim, Ömer Selim Alan'ın imajında önemli bir kırılma noktası olarak karşımıza çıkıyor. 2019’da Gönül Belediyeciliği diye yola çıkarak halkın oylarını alan Ömer Selim Alan'ın, bugün mafya vari hareketleriyle kamuoyunda oluşan olumsuz algı, siyasi kariyerini olumsuz etkileyeceğe benziyor.