Zonguldakspor yıllar öncesinde 1. Türkiye liginde fırtınalar estirdiği 14 senenin sonunda maden işçilerinden gelen paraların kesilmesiyle kötü günler yaşamaya başlayarak ayakta kalamadı ve amatör kümeye kadar düşmüştü.

Daha sonra Demir şirketlerin desteğiyle ve Av.Süleyman Caner’in kulüp başkanlığına getirilmesiyle amatör kümeden BAL ligine oradan da yeniden profesyonel 3. Lige adım attı. Bu muhteşem başarı aynen devam ederek Çanakkale’de oynanan final maçında 10 bin Zonguldak taraftarlarının da desteğiyle Şenol Demir’in Teknik Direktörlüğü yaptığı dönemde 2. Lige şampiyon olarak çıktı.

Bu başarıda müthiş payı olan ve takımın ekonomik sıkıntısını gidermek adına kapı kapı dolaşan şehirde Zonguldakspor takvimleri satan Süleyman Caner’e taraftarlar da “Sultan Süleyman” adını yakıştırmıştı.

Aynı Sultan Süleyman fotoğrafta görüldüğü üzere Çanakkale’de oynanan final maçından sonra sahaya girerek binlerce Kırmızı-Lacivertli taraftarların karşısında şampiyonluk mutluluğunu işte böyle yaşadı. Sonra ne oldu?.

Sultan Süleyman Başkanlıktan ayrıldı ve Zonguldak Kömürspor 2. Ligde yıllar yılı her sezon sadece kümede kalmayı başardı ama bu sezon gerçekten ekonomik kriz tavan yapınca ilk yarı bitiminde 12 puan toplayarak ligin dibinde kümede kalabilme savaşı veriyor.

Yapacağı ara transferlerde ne kadar başarı sağlayacak bunu ligin 2. Devre maçları başladığında göreceğiz. Dileğimiz o ki beklenen hazin son yaşanmaz ve ligde kalmayı başarır.

Başkan Şirin, Engelliler Haftası programını açıkladı... Başkan Şirin, Engelliler Haftası programını açıkladı...

Fotoğraf diyor ki, “Hey gidi Süleyman’lı muhteşem günler”

 Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen