Emeğin başkenti kömür kentteki Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü’nün yolcularının, bazı kişiler tarafından sık sık “tacize” maruz kaldıkları dile getirildi.

Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor... Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor...

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü’nün Kozlu ilçesi güzergahındaki Esas 67 Burda AVM’ye yolcu taşımacılığı yaptığı vatandaşların, kimliği belirsiz bazı kişilerce sözlü ve davranışlarıyla “taciz” edilmelerine şiddetle tepki gösterildiği, İl Emniyet Müdürlüğü’nden soruna el atılmasının istendiği öğrenildi.

YOLCULARIN ÜZERLERİNE SİGARA İZMARİTİ BİLE ATIYORLARMIŞ

Bazı otobüs şoförleri, yolcuların rahatsız edilmelerinden dolayı kendilerinin de rahatsız olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Malum bildik kişilerin yolcuları ‘taciz’ etmeleri bizleri de çileden çıkarıyor, elimizden hiçbir şey gelmiyor, başımızı belaya sokmaktan çekiniyoruz. Olacak şey değil, yolculardan para istiyorlar ve üzerlerine otobüste içtikleri sigara izmaritini atıyorlar. Otobüse bindiklerinde ücreti ödemedikleri gibi bağırıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. İl Emniyet Müdürü sayın Sinan Ergen’in yolcularımızın huzura kavuşması konusunda tedbir almalarını rica ediyoruz. İnanın ki bizlerin ve yolcularımızın huzuru kaçtı, yani huzurumuz kalmadı, huzura ihtiyacımız var.”

“EMNİYET MÜDÜRÜ NEŞTERİ VURMALI”

Görüşlerine başvurduğumuz bazı yolcular da İl Emniyet Müdürü’nün seslerine kulak vermesini istediklerine dikkati çekerek, “Halk otobüsünde yalnız, eşimizle, çocuklarımızla, arkadaşlarınızla yolculuk yapmaktan çekinir hale geldik, grup halinde bir arada olduklarını gördüğümüz bilinen bu kişilerin bir an önce dikkati çekilmeli. Olcak gibi değil, sanki aileleriyiz gibi para istiyorlar, taciz ediyorlar. Güvenlik zaafiyeti yaşıyoruz. Sayın İl Emniyet Müdürü Sinan beyden bu soruna ivedilikle neşter vurmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Sayın müdürümüzün bu çağrımıza duyarlı olacağına kalben inanıyoruz” dediler.

KOZLU İLÇESİNDE DE OLUYORMUŞ

Bu arada Kozlu ilçesindeki halk otobüslerinde de benzer kişilerce benzer tacizlerin yaşandığı iddia edildi.

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN AKYÜZ

Zonguldak Haberleri