Gazeteci Orhan Akyüz’ün edindiği bilgiye göre, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in talimatıyla Uzunmehmet Camisi’nin avlusunun zeminindeki kırılan mermerlerin yenilenmesine başlanmasını, vatandaşlar takdire şayan olarak değerlendirdi.

Ccc8E4A3 801E 4436 83D4 85Fbcdb9Cab1

BAŞKAN TALİMAT VERDİ, CAMİNİN AVLUSUNUN ZEMİNİNDEKİ MERMERLER YENİLENİYOR

Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in talimatıyla şehir merkezindeki Terakki Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan Uzun Mehmet Camisi’nin avlusunun zemininde yer alan mermerlerin bazılarının kırık olmasından dolayı yenileme çalışmalarına ivedilikle başlatıldığı öğrenildi. 

“KIRILAN MERMERLERİN YERİNE YENİLERİNİ TİTİZLİKLE YERLEŞTİRİYORUZ”

Madenciler eğitimden geçti! Madenciler eğitimden geçti!

Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarından Metin Budak ile Soner civ,  kentin güzide ibadethanelerinden Uzun Mehmet Camisi’nin avlusunun zeminindeki  kırılan mermerlerin yerine yenilerini titizlikle yerleştirdiklerini söylediler. 

“BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN” 

Camiye ibadet etmeye gelen bazı vatandaşlar da caminin avlusundaki kırılan mermerlerin yenilenmesi talimatını Belediye Başkanı Tahsin beyin (Tahsin Erdem) verdiğini öğrendiklerini belirterek, şöyle konuştular:

“Başkanımızdan Allah razı olsun, kendilerine müteşekkiriz. Müslümanların kutsalı camimizin eksikliklerini göz ardı etmeyerek gideren başkanımız, inanın ki gönlümüzde taht kurdu, yani bizlerin gönüllerin de yerini aldı. Zaten kendisi hakkında çok güzel söylemlerde bulunulduğuna şahidiz, tekraren kendisine Allah razı olsun diyoruz.”

ÇEVRE DÜZENLEMESİ HIZ KAZANDI

Bu arada Zonguldak Belediye Başkanlığı’na Tahsin Erdem’in seçilmesinin ardından kentteki çevre düzenlemelerinin hız kazandığı, hummalı çalışmanın gözlemlendiği görüldü.

ÇAY OCAĞINDA POĞAÇA İKRAMI

Başkan Erdem’in, bir pastaneden aldığı ve poşete koydurduğu çok sayıda poğaca ile birlikte tek başına 25 Nisan 2024 Perşembe günü sabah saatlerinde şehir merkezindeki Zonguldak Belediye Başkanlığı binasına yakın 12 Katlı İş Merkezi’nin çevresindeki çay ocağına giderek vatandaşlarla sohbet ettiği, poğacalar dan da ikramda bulunduğu öğrenildi.
Başkan Erdem’i karşılarında görenlerin bir anlık şaşırmalarının ardından mutlu olduklarının gözlemlendiği, sohbet ederek hatıra amaçlı fotoğraf da çektirdikleri anlatıldı. 
Ayrıca Başkan Tahsin Erdem’in, Gazipaşa Caddesi’nde de tek başına yürüyerek vatandaşların yanı sıra esnafın sorunlarını dinlediği dile getirildi. 
511F671B 18Af 47B0 8A30 1C148E6Ce8C4

UZUNMEHMET CAMİSİ VE PARKI

Edinilen bilgiye göre, özel olarak tasarlanmış, benzeri Karadeniz sahilinde bulunmayan 70 metre yüksekliğinde 4 minareli 22 kubbeden oluşan, 6 bin kişinin aynı anda ibadet yapabildiği, 250 araç kapasiteli otoparkı bulunan, açık ve kapalı özel şadırvanları içinde barındıran, 6 bin metrekare açık oturma ve acil durumlarda toplanma alanı bulunan, şehrin silüetini değiştiren ve çevresinde çocuklar için oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, egzersiz aletleri, basketbol sahası, kaykay pisti bulunduran Uzun Mehmet Camisi ve Parkı, ayrıca denize uzanan bir seyir terasıyla Zonguldak'ın güzelliklerini izleme imkanı sunmaktadır.

D338D413 0576 4223 804B Ac86B8506058

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN AKYÜZ

Zonguldak Haberleri