Erdemir yatırımcılarını sevindiren gelişme! Erdemir yatırımcılarını sevindiren gelişme!

Türkiye genelindeki 81 il arasında İstanbul'da Tanıtım günleri yapmaya hak kazananan 21 il arasına Zonguldak da girdi. İstanbul'da yaşayan 81 ilin dernek ve federasyonların taleplerine rağmen 21 ilin tanıtım günü yapmasına izin verilirken bu iller arasına Zonguldak'ın da yer alması büyük başarı olarak yorumlandı.

Zonguldak Dernekleri Federasyonu tarafından 1 ve 2’incisi İstanbul’da yapılan Zonguldak Tanıtım Günlerinin bu yıl üçüncüsü 9-12 Kasım’da yine İstanbul’da bu sefer Atatürk Havalimanında gerçekleşecek. Birincisi Yenikapı, ikincisi Maltepe'de yapılan tanıtım günlerinin bu sefer 21 ilin Atatürk Havalimanında yapmasına izin verildi.

ZONGULDAK, 81 İL ARASINDA İLK 21 ARASINA GİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere 4 Bakanlığın katkı ve destekleriyle İstanbul Valisi Davut Gül himayelerinde yapılacak tanıtım günlerinde yer alacak iller için aranan şartları ve parametreleri Zonguldak'ın 2 senedir gerçekleştirmesiyle bu sene de 21 il arasına girebildiği vurgulandı.

Zonguldak Dernekler Federasyonu(ZONDEF) Başkanı Ziya Özcan, "Bu tanıtım günlerini en kaliteli yapan iller seçildi. Bu sene de tanıtım günleri yapması için fırsat verildi. Takdir edersiniz ki İstanbul'da 81 vilayetten insanlar yaşıyor. Ama buarada 21 vilayet program yapacak. Biz de Zonguldak olarak bu 21 vilayet arasında yer aldığımız için artı olduğuna inanıyorum. Yapmış olduğumuz 2 programdaki kalite seviyemiz, verimlilik diğerleriyle kıyaslandığında iyi olduğundan bize bu layık görüldü. Tabi illa ki eksiğimiz olmuştur ancak diğerlerine kıyaslandığında tanutım günlerimizin kalite seviyesi bize bu sene de 21 vilayet arasında tanıtım günü düzenleme imkanı verdi" dedi.

"ZONGULDAK, İLK 5 ARASINDADIR"

İlk 21 arasına girmenin önemine dikkat çeken Zonguldak Dernekler Federasyonu(ZONDEF) Başkanı Ziya Özcan, "81 il arasında ilk 21'e giren Zonguldak iddia ediyoruz ki ilk 10, hatta ilk 5 arasındadır. Değerlendirme parametrelerde valiliğin kontrolü altında olunca ve hassas davranınca, siyasi şova alet etmeyip ticari kaygılarla yapılmayınca, ayrıca homojen yapıya önem verdiğimizden kalite ortaya çıkıyor" dedi.