Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk tespit edilen işletmelere yönelik sert önlemler almaya devam ediyor. Bakanlık, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 35. toplantısında otomotiv sektöründeki 8 işletmeye 27 milyon 82 bin 889 TL ceza verdi. Ayrıca, fahiş fiyat artışı tespit edilen 20 hazır beton ve çimento üreticisi ile tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren 8 işletmeye toplamda 20 milyon 208 bin 629 TL idari para cezası uygulandı.

Çağlayan’dan halk otobüsü açıklaması! Çağlayan’dan halk otobüsü açıklaması!

Ekmek satışı yapan işletmelerde belirlenen fiyat tarifesinin üzerinde satış yapanlara ise ağırlıklı olarak 55 milyon 869 bin 477 TL idari para cezası kesildi. Ticaret Bakanlığı, bu adımların, tüketicileri koruma ve piyasadaki rekabeti sağlama amacını taşıdığını vurgulayarak, haksız ticari uygulamalara karşı mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Toplamda 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uygulanan işletmelerin, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi haksız ticaret uygulamalarına karşı caydırıcı cezalarla karşılaşarak, bu tür kötü uygulamalardan kaçınmaları amaçlanıyor. Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin adil ve rekabetçi bir ortamda alışveriş yapabilmesi için denetimlerini sıklaştırarak, piyasa düzenini koruma yolunda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.