Rapor, Usta'nın 26,12 metre yükseklikten saatte 81,36 kilometre hızla 2,3 saniyede yere düştüğünü belirtirken, sevgilisi Bartu Can Akkışla'nın korkuluklardan sarkan Usta'nın ağırlığını yukarı çekemeyeceği değerlendirmesine vurgu yaptı.

Olay, 5 Şubat 2021'de İncivez Mahallesi Binbaşı Tahsin Sokak'ta gerçekleşti. Ayşe Özgecan Usta'nın, sevgilisi Bartu Can Akkışla'nın evine ziyarete geldiği ve evlenme teklifine olumsuz cevap alınca çıkan tartışma sonucunda terasa yönelip korkuluklara çıkarak düştüğü ifade edildi. Akkışla'nın, sevgilisinin düşmesini engellemeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı belirtildi. Usta, hastaneye kaldırıldı ancak yaşamını yitirdi.

Bartu Can Akkışla, gözaltına alındıktan sonra ev hapsiyle serbest bırakıldı, ancak 'Taksirle ölüme neden olma' ve 'kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçlamalarıyla toplam 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ev hapsi daha sonra adli kontrol şartına çevrildi.

Yapılan bilirkişi raporunda, Usta'nın ruh sağlığına dair kesin bilgiye ulaşılamadığı ve psikiyatri ilacı kullanıp kullanmadığına dair gösterge bulunmadığı ifade edildi. Ancak rapor, Usta'nın yüksek alkol düzeyi ve psikiyatrik geçmişinin potansiyel risk faktörleri olabileceğini belirtti.

Raporun sonuç bölümünde, Usta'nın düşme anında 26,12 metre yükseklikten saatte 81,36 kilometre hızla düştüğü, kanında tespit edilen 1.73 promil alkol düzeyinin bilişsel fonksiyonları ve risk değerlendirme yeteneğini ciddi şekilde etkilemiş olabileceği vurgulandı. Ayrıca, Usta'nın tutunma çabası sırasında Akkışla'nın uyguladığı kuvvetin, kollarına uygulanan 637 Newton kuvvetiyle 40 saniye ile 1 dakika arasında tutabileceği belirtilerek, Akkışla'nın bu ağırlığı yukarı çekemeyeceği değerlendirildi.

Kastamonu merkezli Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Isparta’daki rüşvet operasyonunda flaş gelişme! Kastamonu merkezli Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Isparta’daki rüşvet operasyonunda flaş gelişme!