Törene; İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Ali Akça, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımları Çetin Yiğit, Gökhan Günay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, daire müdürleri, polis memurları ve aileleri katıldı.

I M G 2389

Çelenk Sunumu ve Saygı Duruşu

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra, katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

I M G 2391

İlçe Emniyet Müdürü’nün Konuşması

Törenin anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, polis teşkilatının gece gündüz fedakarca çalışarak görevini herhangi bir ayrım yapmadan yerine getirdiğini vurguladı.

I M G 2392

Polis teşkilatının çağın gereklerine göre her geçen gün kendisini yenilediğini ifade eden Ünlü şunları dile getirdi: 
"Bugün mazisi şan ve şeref dolu Türk Polis Teşkilatının 179'uncu hizmet yılını kutlamanın gurur ve heyecanını birlikte yaşıyoruz. Teşkilatımızın kuruluş il dönümü münasebetiyle hazırlanan bu törene teşriflerinizden dolayı şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra ilkemizde huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlenmektedir. 179 yıllık geçmişe sahip emniyet teşkilatımız; birikim ve tecrübesiyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği bu zor görevi başarıyla devam ettirmektedir. Şanlı tarihi ve destansı mazisiyle, milletimize büyük bir sevgi ve sadakatle hizmet eden teşkilatımız, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü kendine ilke edinmiştir. Bu şiarla milli birlik ve beraberliğimizin bekası adına her türlü suça, suçluya ve terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz, hız kesmeden azim ve kararlılıkla devam edecektir. İlçemizde huzur ve güvenliğin sağlanmasında uyuşturucu ile mücadele, genel asayişin ve trafik düzeninin sağlanması, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, suçu önleyici Tedbirlerin alınması için gerekli adımları tereddütsüz ve tavizsiz bir şekilde atacak, milletimizin Desteği, sevgisi, güveni, her birinizin fedakârlığı, azmi gayretiyle yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle; her türlü koşulda büyük zorluklara katlanarak omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde görev yaptığımız tüm teşkilat mensuplarımızın aileleri ile birlikte, Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönemini kutlar, görevleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Mesai Arkadaşlarıma, eş ve çocuklarına sağlık ve esenlikler diliyorum. Konuşmama Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle son veriyorum; "Herkesin polisi kendi vicdanidir, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır." 

Emekliler imza topluyor! Meydanlara davet ettiler Emekliler imza topluyor! Meydanlara davet ettiler

İHA

Ereğli Haberleri