Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), maden ocaklarının havalandırılmasında kullanılan mevcut bazı ana aspiratörlerin yenilenmesi amacıyla ihale gerçekleştirecek.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün edindiği bilgiye göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca, kuruma bağlı müessese müdürlüklerinden Karadon ve Üzülmez de gazlı (Grup-I metan) ve rutubetli olarak sınıflandırılan yeraltı taşkömürü ocaklarının havalandırılmasında kullanılan mevcut ana aspiratörlerin, “Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği”ne uyumlu yeni alınacak aspiratörler ile değiştirilmesine yönelik ihaleye çıkıldı. 

İHALE NE ZAMAN YAPILACAK?

Yetkililer, ihalenin 10 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 15.00’de sonuçlanacağını bildirdiler.

MADENLERDE HAVALANDIRMA NEDİR?

CHP’den çay açıklaması! CHP’den çay açıklaması!

Madenlerde havalandırma, yer altı maden ocaklarında; çalışan personelin ve çalışan makinelerin, güvenli ve rahat çalışmaları için yapılan işlerden biridir.
Havalandırma işlemi yer altında; ocak sıcaklığının optimum seviyeye ayarlamak, CO2, CO, H2, H2S, SO2, NxOy, CH4 gibi zararlı gazların konsantrasyonunu yönetmeliklerle belirlenmiş değerler altında tutmak ve dışarı atmak, çalışan personel ve makineler için gereken oksijeni temin etmek için yapılmaktadır.

HABER: ORHAN AKYÜZ

Zonguldak Haberleri