Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinin yapımı süratle devam ederken geçtiğimiz günlerde sıkça konuşulan ancak gündem dışına itilen otopark sorunu bugünlerde yine gündeme oturdu. Çünkü, 400 yataklı dev bir şehir hastanesinin otoparkının olmaması tek kelimeyle “Facia” anlamına geliyordu.

60 yıllık kültür ve eğitim yuvası Kız Meslek Enstitüsü binasının yıkılmasını, yerine otopark yapılmasını isteyenler ve istemeyenler günlerce didinip durdu açıklamalar tepkiler birbirini izledi ama sonuç itibariyle net bir yol izlenemedi ve çözüm bulunamadı.

Hastanenin hizmete açılması yıl sonuna planlanıyor belki bir iki ay daha sarkabilir ama otoparkının nereye yapılacağı henüz kesinlik kazanmayınca hemen yakınındaki Kız Meslek Liseli en kolay ve doğru bir tercih olarak yorumlanıyor. Bu gidişle başka da bir yol olmadığı konuşuluyor, konuşulmaya da devam edilecek gibi. Mimar Turhan Demirtaş ise bu konuda net bir yorum yapmış. “ 60 yıllık eğitim yuvasını yıkmak isteyenlerin mi,  kültürümüzün parçası eğitim yuvasını yaşatmak isteyenlerin mi sözü dinlenecek izleyeceğiz.” demiş.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda,  “aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık” misali.. Ne olacak bu işin sonu. Bir yerde çok önemli olan yepyeni hastane, diğer yanda yılların eğitim yuvası…

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA

Haber: Mustafa Emen

Zonguldak Belediyesi'nin işini vatandaş yaptı! Zonguldak Belediyesi'nin işini vatandaş yaptı!