Bu şehirden ne Valiler, ne bürokratlar geldi geçti.

Bunlardan biri de Sayın Erdoğan Bektaş idi.

1960 yılında doğduğu Zonguldak’a Kasım 2018’de tayin olduğunda şehre çok şeyler katması bekleniyordu.

Görevde kaldığı sürece,

Elinden geleni yapmaya çalıştı.

Yaptıkları oldu,

Yapamadıkları oldu.

Sevinenler oldu, üzülenler oldu,

Ben üzülenler tarafında olduğumu söylemek istiyorum.

Hani bir insanı seversin,

Veya sevmezsin,

Kanın ısınır veya ısınmaz,

İlk bakışta soğuk gibi duran Vali Bektaş’ın konuşmaya başladığında ne kadar sıcacık ve yumuşak kalpli bir insan olduğunu anlamıştım. Yaptığımız sohbetlerde bunu hissetmiştim.

Bizler basın mensupları olarak şehirde görev yapmaya başlayan Valileri her daim görme şansımız olsa da ziyaret ve önemli işler dışında pek fazla rahatsız etmeyiz, çünkü onun sorumlu olduğu şehre hizmet etme, katkıda bulunma gibi görevleri vardır. Bu bakımdan her atacağı adımları sadece takip eder haber olan kısımlarını da gazete ve internet sitelerimizden yayınlarız. Ancak öyle kimseler vardır ki, Vali’yi olur olmaz şekilde eleştirir hatta bazı yerlerin yönlendirmeleriyle haddini de aşarak “Ben ne dersem odur” terbiyesizliğine kadar işi götürür.

Belli bir süre sonra zamanı geldiğinde Cumhurbaşkanlığı Valiler kararnamesiyle ülke genelinde görevleri değişince de sanki kendilerinin etkisi olmuşçasına adeta bayram ederler.

Ben kendimce onların o tarafında değil bu tarafındayım, yani doğru yerde durmanın hazzındayız. Sayın Vali Erdoğan Bektaş bu şehirde diğer valiler gibi görev yapmış değerli bir bürokrattır ve kendisini tanımaktan da mutlu olduk.

Her insan gibi o da dört dörtlük değildir.

Hataları da vardır.

Hatasız kul olur mu?

Ne demiş Orhan Gencebay abimiz.

“Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni.”

Ne oldu?

Ahmet gitti, Erdoğan geldi.

Şimdi, Erdoğan gidiyor bir başkası Mustafa geliyor.

Çark dönüyor, dönecek…

Valileri Cumhurbaşkanı atar, görevini tamamlar veya tamamlamaz, gerek görüldüğünde de şimdiki gibi yeni görevler verir. Devletin çarkları bir şekilde tıkır-tıkır işlemektedir. Bu hep böyle oldu böyle de devam edecektir.

Biz Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’tan memnun kaldık. Elinden gelenin en iyisini yapma gayretinde idi ancak zamanı dediğimiz gibi yetmedi. Şimdi Başmüfettişlik görevine atandı.

Zonguldak’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz ve yeni görevinde de başarılar diliyoruz. Korana virüs Pandemi döneminde doktorlar hakkında, "Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bu gün geri dönüşü konuşuyor olacaktık" şeklinde yaptığı o talihsiz konuşmanın görevden alınmasına etki olup olmadığını pek bilemem fakat 41 valinin de ataması değiştiğine göre Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarrufunda bir atama yapıldığı görüşündeyim.

Kendine yontanlar göbek atıyor ya ondan söyledim.

Yeni gelen Afyonkarahisar Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’a da Zonguldak’a hoş geldiniz diyerek görevinde de başarılar diliyorum. Bakalım soyadı gibi inşallah icraatlarında “Tutulmaz” bir Vali olarak bu şehre damgasını vurur…

Kalın sağlıcakla…

"Orman benim" kampanyasıyla orman temizliği... "Orman benim" kampanyasıyla orman temizliği...