Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi C grubunda mücadele eden Zonguldak’ın sarı lacivertli ekibi Çelikelliler Spor Kulübü, ligin ilk yarısında 66-62 yendikleri İTÜ ile bugün Zonguldak Site Spor Salonu’nda yaptığı maçtan da 73-71 galibiyetle ayrılarak dişli rakibini sahadan eli boş göndermeyi başardı.

PERİYOTLAR
Çelikelliler Spor Kulübü, rakibine karşı 1. periyodu 19-15 skorla kaybetti, 2. periyodu ise 41-37 kazanarak ilk yarıyı önde tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan sarı lacivertli ekip 3. periyodu 57-49 ve 4. periyotu da 73-71 kazanarak sahadan galibiyetle ayrıldı.

BİR AVUÇ TARAFTAR DESTEĞİYLE
Çelikelliler Spor Kulübü, oyuncuların aileleri ve yakınları olmak üzere bir avuç taraftar desteğiyle rakibini zorlanarak da olsa kıl payı skorla yenmeyi başardı.

Whatsapp Image 2024 04 17 At 20.39.24

MAÇTAN İZLENİMLER
Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın Çelikelliler Spor Kulübü’nün oyuncularının, rakibi İTÜ karşısında bireysel hatalardan dolayı ecel terleri döktükleri gözlemlendi.

Zaman zaman tutuk oynadıkları maçta bariz hatalarla rakip oyunculara neredeyse galibiyeti hediye etme noktasına gelen ev sahibi oyuncuları, az sayıda taraftarlarına saç baş yoldurdular.

Ev sahibi oyuncularının özellikle ribauntlarda ve 2 sayı atışlarında rakiplerine nazaran yoksun oldukları apaçık görüldü.

ALİ APAYDIN GALİBİYETE DAMGASINI VURDU
Çelikelliler Spor Kulübü’nün oyuncularından Ali Apaydın’ın neredeyse kusursuz oynadığı ve bireysel başarılarıyla isabetli 3 ve 2 sayılık atışlarının yanı sıra rakiplerine markaj yapmasının taraftarlarınca alkışlandığı, bu oyuncunun galibiyette de büyük rol oynadığı gözlerden kaçmadı.

Bu arada bir üst tura çıkmayı garantileyip play-off oynamaya hak kazanan Çelikelliler Spor Kulübü’nün oyuncularının, kendilerine çeki düzen vererek toparlanmaları gerektiği dikkat çekti. 

ONLAR DA DESTEKLERİNİ ESİRGEMEDİLER
Çelikelliler Spor Kulübü’ne destek olmak amacıyla maçı kamuoyu tarafından tanınan sevilen iş insanı Mehmet Apaydın,  araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz, CHP Zonguldak Belediye Meclisi Üyesi Erdoğan Dilek, esnaf Rüstem Cengiz, kentin tanınan simalarından Hüseyin Sağkan birlikte izlediler.

Whatsapp Image 2024 04 17 At 20.39.46POLİSİN GEÇ GELMESİYLE MAÇ 18 DAKİKA GEÇ BAŞLADI
Bu arada bugün saat 18.00’de başlaması gereken maçın oynanacağı salona görevli polislerin geç geldiği, bu nedenle karşılaşmaya 19 dakika geç başlanmasından dolayı seyirciler tepki gösterdiler.

Whatsapp Image 2024 04 17 At 18.56.47İKİNCİ YARIYA DA AMBULANS OLMAYINCA GEÇ BAŞLANDI
Maçın ikinci yarısında da salonda sağlıkçıların görülmemesi ve dışarıda ambulansın bulunmaması nedeniyle hakemler maçı oynatmadı.

Bir süre sonra sağlıkçıların ve ambulansın gelmesiyle maça 21 dakika geç başlanmasına seyirciler söylemleriyle tepki gösterdiler.

ÇELİKELLİLER SPOR KULÜBÜ’NÜN C GRUBU’NDA OYNADIĞI MAÇLAR VE FİKSTÜRÜ
Çelikelliler Spor Kulübü’nün bugüne dek yaptığı 8 maçta aldıkları 4 galibiyet ile 4 mağlubiyetin skorları ve fikstürü şöyle:

Eskişehir Gelişim Spor Kulübü: 90
Çelikelliler Spor Kulübü: 95

Çelikelliler Spor Kulübü: 54
Ünsped Spor ve Kültür Kulübü: 73 

İTÜ: 62
Çelikelliler Spor Kulübü: 66

TÜSAŞ Spor Kulübü: 80
Çelikelliler Spor Kulübü: 46

Milletvekili Yavuzyılmaz’dan, İmza'ya flaş açıklama! “Şehrimiz takımının hakkını asla yedirmem!” Milletvekili Yavuzyılmaz’dan, İmza'ya flaş açıklama! “Şehrimiz takımının hakkını asla yedirmem!”

Çelikelliler Spor Kulübü: 56
Yalova Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulubü: 75

İKİNCİ YARI MAÇLARI 

Çelikelliler Spor Kulübü: 68
Eskişehir Gelişim Spor Kulübü: 56

Ünsped Spor ve Kültür Kulübü: 98
Çelikelliler Spor Kulübü: 67

Çelikelliler Spor Kulübü: 73
İTÜ: 71

Çelikelliler Spor Kulübü: 
TÜSAŞ Spor Kulübü:

Yalova Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulubü:
Çelikelliler Spor Kulübü: 

ÇELİKELLİLER SPOR KULÜBÜ OYUNCULARI
Ali Apaydın, Emre Can Yüksel, Eray Medetoğlu, İstemi Kümük, Laçin Köktürk, Mertay Ersoy, Oğuzhan Bayrak, Orhan Hamit Girgin, Rıdvan Atayan, Rıza Gökdeniz Cengiz, Şükrü Yapıcı ve Taha Deniz Kara.

Whatsapp Image 2024 04 17 At 20.28.03 (1)

6 TAKIM FİNAL GRUBU’NA ÇIKACAK
Fikstürde 33 takım 6 gruba ayrılıyor. Statüye göre her gruptan ilk 4 takım yükselecek, iki play off turundan sonra 6 takım Final Grubu’na çıkacak. Final Grubu’nda her takım turnuva için belirlenecek ilde birbirleriyle 2’şer kez karşılaşacak.

HABER: ORHAN AKYÜZ
FOTOĞRAFLAR: EMRE SÜRÜCÜ