Türk Lirası'ndaki hızlı değer kaybı, birçok yabancı turist için Türkiye'yi giderek daha da ucuz bir tatil merkezi haline getiriyor. Dolar, euro, sterlin gibi önemli para birimleri TL karşısında hızla değerlenirken Türkiye sahilleri yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Moskova'da terör saldırısı! Rusya dehşeti yaşadı Moskova'da terör saldırısı! Rusya dehşeti yaşadı

Ancak Türkiye tatilini tamamen bedavaya getirmek isteyen bir İngiliz turistin yaptığı dolandırıcılığı bir de marifetmiş gibi sosyal medyada paylaşması İngiltere basınında da gündem oldu.

39 yaşındaki Sheffieldlı Roxanne Balciunas, Kuşadası'nda daha önce kaldığı 5 yıldızlı bir oteli nasıl dolandırdığını sosyal medyada ayrıntılarıyla paylaştı. Mayıs ayında lüks otelde kalan Balciunas, otelin bilekliğini saklayıp haziran ayında iki çocuğunu da içeri sokarak tüm olanaklardan hiç para vermeden yararlandı.

Otel yakınında ucuz bir ev tutan kadın, önceki aydan kalan bilekliğiyle 6 ve 13 yaşlarındaki iki çocuğunu alıp otele girdi ve her şey dahil tüm olanakları sonuna kadar kullandı. Yedikleri yemekleri, tatlıları, içtikleri çeşit çeşit içkileri TikTok'ta paylaşan kadın, havuz başında yaptıkları keyfi de videoya aldı.

‘İSTERSENİZ HIRSIZ DEYİN AMA ÇOK EĞLENDİM’

4 gün boyunca en pahalı yemeklerden yiyip otelin tüm tesislerinden yararlanan kadın ve iki çocuğu beş kuruş para vermedi. İngiliz Daily Mail gazetesi, kadının yaptığı bu hırsızlığı açıkça paylaşmasını “utanmazlık” olarak niteledi.

Balciunas ise eleştirilere “İsterseniz bana hırsız deyin ama bir hafta boyunca beleşe yiyip içmekten çok keyif aldım” yanıtını verdi. Para vermeden yemek yemenin daha heyecan verici olduğunu ve bu defa daha çok yemek yediklerini anlatan Balciunas, ailecek sık sık tatile gidip lüks otellerde kaldıklarını da sözlerine ekledi.

“Fark edeceklerini düşünmüştüm ama fark etmediler. Bunu bir daha yapar mıyım bilmiyorum çünkü artık görmüşlerdir” diyen kadının videosuna kısa sürede yüzlerce yorum yağdı.