Galler'deki bir öğretmen, öğrencisi tarafından saldırıya uğraması sonucunda ciddi yaralanmalar yaşadı ve psikolojik travma geçirdi.

Gerginlik Artıyor: ABD Yüksek Alarm Durumunda Gerginlik Artıyor: ABD Yüksek Alarm Durumunda

Sosyal, duygusal ve davranışsal sorunları olan öğrencisi tarafından kafa atılması ve yumruklanması sonucunda yüzü, ağzı ve başı yaralandı.

Sendika Harekete Geçti

Öğretmeni temsil eden sendika, işverenin sorumluluğu reddetmesi üzerine duruma müdahale etti. İngiltere'deki okul müdürleri de dahil olmak üzere öğretmenleri temsil eden sendika, öğretmenin yanında yer aldı.

Mahkeme Kararı

Açılan davada mahkeme, öğretmenin lehine karar verdi ve tazminat alma hakkı olduğuna hükmetti. Öğretmen, yaşadığı travmanın ve yaralarının telafi edilmesi için 150 bin Sterlin (yaklaşık 6 milyon 130 bin TL) tazminat kazandı.

Sendika Başkanının Açıklaması

Sendika başkanı Dr. Patrick Roach, verilen tazminatın eğitim sistemindeki ihmali gösterdiğini belirtti. Roach, her ne kadar tazminatın yaraları ve travmayı tam olarak telafi edemese de, öğretmenlerin iş yerinde güvende olma hakkına vurgu yaptı. Öğretmenlerin saygı ve güven içinde çalışma haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Dünya Haberleri