"SCARF" isimli bu kamera, saniyede 156,3 trilyon görüntü yakalayabilme kapasitesine sahip.

Özel Tasarım Bilimsel Araştırmalar İçin

SCARF, özellikle bilimsel araştırmalar için tasarlanmış bir kamera olarak öne çıkıyor. Geliştirilen bu özel kamera, ağır çekim özelliğine sahip diğer kameralardan farklı olarak ultra hızlı reaksiyonları görüntüleme imkanı sunuyor.

Teknik Detaylar ve İşleyiş

Bilim insanları, SCARF'ı geliştirirken hazır optik bileşenler ve özel bir algoritma kullandılar. Bu kamera, hesaplamalı bir görüntüleme yöntemi kullanarak tüm piksellere 156,3 THz'ye kadar kodlama hızları sağlayabiliyor. Elde edilen trilyonlarca görüntü, özel bir algoritma ile işlenerek tek bir görüntü haline getiriliyor.

Çığır Açan Bilimsel Keşiflerin Yolu Açılıyor

SCARF'ın geliştirilmesiyle birlikte bilim insanları, mikro olayların görüntülenmesi ve üzerinde çalışılmasını sağlayacak yeni keşiflere imkan tanıyan bir araç elde ettiler. SCARF, aynı zamanda mevcut ağır çekim tekniklerine kıyasla daha düşük maliyetli, daha verimli ve daha kaliteli sonuçlar sunuyor.

Gelecek Adımlar

SCARF'ın seri kullanıma geçiş tarihi henüz belirsiz olsa da Kanadalı bilim insanları, iki firma ile anlaşma yapmış durumda. Bu anlaşmaların gelecekte SCARF'ın daha geniş çapta kullanılmasını sağlayabileceği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

Moskova'da terör saldırısı! Rusya dehşeti yaşadı Moskova'da terör saldırısı! Rusya dehşeti yaşadı

Dünya Haberleri