AK Parti İlçe Başkanı: Filyos'ta İşçi Kıyımı! AK Parti İlçe Başkanı: Filyos'ta İşçi Kıyımı!
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, ‘’Zaman zaman çok ahlaksızca yazılan yazıları görüyoruz (Zonguldak medyasında), bunların basınla alakası olamaz, okumuyoruz zaten, ahlaksız, edepsiz, seviyesiz insanlardır’’ dedi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı töhmet altında bırakan söyleme hiç bir gazetecinin tepki göstermemesi veya "Kimler bunlar" diye sormaması şaşırttı.
 
Zonguldak'ta Basın İlan Kurumundan (BİK) "Ahlaksız" yazı yazmaktan ilk ve tek ceza alan, "Şantaj, tetikçi ve ahlak dışı" yazılarıyla ünü Ankara'ya kadar giden Pusula Gazetesi sahibi olan Ali Rıza Tığ'ya verdiği maddi-manevi destekle bilinen, hemen hemen her hafta ÖZSÜT'te özel odada kulis yapan Hamdi Uçar'ın "Zaman zaman çok ahlaksız yazılan yazılar görüyorum. Bu insanların basınla alakası yok. Benim aileme kadar inen yalan yanlış yazılar yazanları asla kabul etmiyorum. Bunları kabul etmeyin, siz temizleyin. Ahlaksız, edepsiz, seviyesiz insanlardır" demesi garip karşılandı. 
 
 
‘’AHLAKSIZCA YAZILAN YAZILAR GÖRÜYORUZ’’
Milletvekili Uçar, gazetecilerin, Zonguldak medyasını değerlendirmesini istemeleri üzerine, şöyle konuştu:
‘’Genel kurulda (Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olağan kongresi), valimiz ve milletvekilimizin yaptığı konuşmalar, Zonguldak'ta basın camiasında sıkıntıları ortaya koydu. Biz isteriz ki yapılanları yayınlayalım, yapılamayanları da ikaz edelim. Oysa birisini yıpratmak, şehrimize katkı sunmayacak.
Ama bir çalışmayı (gazeteciler), siyasi görüşü, ne olursa olsun takdir etmeli ve eleştirmeli. Sadece olumsuzlukları dile getirerek katkı sunduğunuzu sanıyorsunuz. Ne yazarsanız yazın, vatandaş sizi değerlendiriyor. Vatandaş ne olduğunu biliyor. Bu şehirde hiçbir şey yapılmadı. Şehir köye döndü dediniz yıllardır. Son zamanlarda bir sürü şey yapılıyor, bunları neden yazmıyorsunuz. Sporun, sanatın siyasete alet olmasını istemem. Vatandaş, gazetenizi okuduğu zaman sizin tarafsız olduğunuzu bilsin. Ne yazık ki Zonguldak basını ile ilgili, buraya gelen bürokratlar çok kötü bir basın olduğunu söylüyorlar, eleştirmelerinden de rahatsızlık duyuyorum. Bir Zonguldaklı olarak dışarıdan gelen bürokratların bu şekilde eleştiride bulunmasından utanç duyuyorum. Ama zaman zaman çok ahlaksız yazılan yazılar görüyorum. Bu insanların basınla alakası yok. Benim aileme kadar inen yalan yanlış yazılar yazanları asla kabul etmiyorum. Bunları kabul etmeyin, siz temizleyin. Basın özgürlüğü deniyor. Kabul edeceksiniz deniyor. Bunları nasıl kabul edelim? Önce herkes kendine bakacak. Ondan sonra bürokratı ve siyasiyi yapıcı bir şekilde eleştirin.’’
 
-‘’BASIN CAMİASI ÇATIŞMA İÇİNDE’’
Milletvekili Uçar, konuşmasına, şöyle devam etti::
‘’Uzun süredir basın camiası kendi içinde çatışma halinde, birilerini yıpratma politikası içinde olduğunu görüyoruz. Hataları, kusurları dile getirin ama siyasi görüşünüz ne olursa olsun yerel yönetimde yapılan çalışma olumsuzluklarla dile getirilmemelidir. 3 yıldır yerelde neler yapılıyor neden taktir edilmiyor, neden belediye başkanı? Belediye başkanı acımasızca tenkit ediliyor? Olmamalı diyorum.’’