TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale! TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Çayköy ziyareti sırasında ise bu durum değişti. Ancak, Bölge Müdür Yardımcısı Hacı Kurtuluş Korkmaz, söz verdiği ziyareti gerçekleştirmedi.

Bu durum, Çayköy halkında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Çayköylüler, yaşadıkları bu sorunlar karşısında gelecek seçimde verecekleri dersle ilgili olarak düşüncelerini dile getirdiler.

Çayköylü vatandaş"Geçen sene temmuz ayında şiddetli yağan yağmur nedeniyle iki defa sel felaketine uğrayan merkeze bağlı Çayköy mevkindeki yerleşim alanları ve işyerlerinin giriş katlarını sel suları basarak kullanılamaz hale gelmişti. Bizler sel mağduru Çayköy halkı olarak sorunlarımızı kimse arayıp sormayınca Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Çayköy ziyaretinde sorunlarımızı Sn. Bakana anlattık. Bizim Çayköyümüzden sağlı sollu iki tarafa çevre köylere yol ayrımı var. Bu yol ayrımlarından birisi Çaycumaya kadar beş altı tane çeşitli köylere yol ayrılıyor. Diğer yol ayrımından ise Beycumaya kadar yine beş altı tane çeşitli köylere yollar ayrılıyor. Vatandaşların köylerinin yol ayrımına dönebilmesi için beş altı km uzaktan dönerek beş altı km de köyünün yol ayrımına gelecek olacak. 10 km akaryakıtın bu pahalılığında arabasına veya traktörüne aldığı üç dört yüz liralık yakıt köyünün yol ayrımına gidip dönünceye kadar yakıtı bitiyor. Bizde Çayköyü ve çevre köyleri olarak bu iki tane çevre köylerine ayrılan yol ayrımına kavşak yapılmasını istiyoruz diye defalarca gazetelere haber yaptırmamıza rağmen sorunlarımıza ne milletvekilleri gelip sordu ne de parti teşkilatları sordu diyen Çayköy halkı daha sonra şöyle devam ettiler: Biz Çayköy halkı olarak bir köyümüzden olan bir gazetecinin vasıtasıyla Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Hacı Kurtuluş Korkmaza ulaştık. Bu Bölge Müdür Yardımcısı bize Ramazan Bayramından önce Çayköye geleceğini oranın sorunlarını yerinde göreceğini söyledi ama bugüne kadar Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı da bizi kandırdı o da gelmedi diyen Çayköylü vatandaşlar şunları söylediler: Sn Cumhurbaşkanımız biz bu seçimi neden kaybettik diye araştırıyor işte seçimi kaybettirenler millet vekilleri parti teşkilatları ve bürokratlar vatandaşın derdiyle ilgilenmezlerse vatandaş niye sizinle ilgilensin bu beyefendiler nasıl olsa Cumhurbaşkanımız çalışıyor halk Cumhurbaşkanımızın sayesinde AKP ye oy veriyor diyerek nasıl olsa biz seçiliyoruz düşüncesiyle bu seçimde büyük ders verdiler diyen Çayköylü vatandaşlar eğer bu bürokratlar millet vekilleri böyle vatandaşı kandırarak devam ederlerse gelecek seçimde DSP ve ANAP gibi tarihden silinirler dediler."

İbrahim Yıldız

Zonguldak Haberleri