Geçtiğimiz günlerde Kozlu ilçesinde bir markette tartıştığı görevliye karşı "Başımıza ne geldiyse kapalılar yüzünden geldi yeter be" sözleriyle başörtülülere hakaret eden 40 yaşındaki O.D önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

ÖZEL İÇERİK

3 Mart günü Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde tartıştığı A101 marketi kasiyerine karşı "Başımıza ne geldiyse kapalılar yüzünden geldi yeter be" sözleriyle hakaret eden O.D'nin sözleri başını yaktı.

ZONGULDAK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN DAVA AÇILDI

O başkandan takdire şayan hassasiyet... O başkandan takdire şayan hassasiyet...

Olay sonrası www.imzagazetesi.com sitesinin ardından sosyal medyanın yanı sıra yerel ve ulusal basında bir süre gündem olan O.D hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Olay sonrası harekete geçen Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli O.D hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Soruşturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadeler ve olay sırasında çekilen videoların görüntü kayıtlarının incelenmesi ardından hazırlanan iddianame ile O.D önümüzdeki günlerde hakim karşısında hesap verecek.

TÜM BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA YÖNELİK OLARAK ALANEN TAHKİR…

Olayın tanık ifadeleri ve kamera kayıtları doğrultusunda ayrıntılı şekilde anlatıldığı iddianamede O.D'nin eylemlerine ilişkin yapılan değerlendirmede Onur D.'nin başörtülü bir kadına karşı "Başımıza ne geldiyse kapalılar yüzünden geldi yeter be" şeklindeki sözlerinin Özlem B. ile birlikte Özlem B. gibi İslam dininin vecibelerini yerine getirmek isteyen tüm başörtülü kadınlara yönelik olarak benimsedikleri dinin kurallarına uygun bir yaşam sürmelerinden dolayı bu kişileri hedef göstererek alenen tahkirde bulunduğu ifade edildi.

HAKARETE UĞRAYAN KADIN DA ŞİKAYETÇİ OLDU!

Öte yandan hakarete uğrayan Özlem Bozacıoğlu, Onur. D.’nin başörtüsüne söz söylediğini olayın sıcaklığıyla şikayetçi olmadığını, ancak şahsına ve türbanlı bayanlara yönelik sözlerinden dolayı Onur D.’den şikayetçi oldu.

Zonguldak Adliyesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek duruşmada O.D'nin 6 aydan yıla kadar hapis cezası ile yargılanacağı öğrenildi.

OLAY ŞÖYLE OLMUŞTU;

EĞİTİM BİR SEN ÜYELİKTEN ATMIŞTI

Zonguldak'ta bir market çalışanı kadına yönelik yaptığı "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi." şeklindeki hakaret içeren ifadeler ve ardından polis ekiplerine karşı mukavemet göstermesi nedeniyle Onur D.'ye yönelik tepkiler artıyor. Söz konusu açıklamalarıyla hızla ülke gündemine oturan Onur D. hakkında EĞİTİM BİR SEN sendikası da bir açıklama yaptı. Sendika açıklamasında, Onur D.'nin üyeliğinin feshedildiği belirtildi. Ayrıca, Onur D. açığa alındı.

MERVE KIR'DA SERT TEPKİ VERMİŞTİ

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır, Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde geçtiğimiz gün sözlü tacize uğrayan kadının yaşadığı olayın ardından açıklamada bulundu. Başkan Merve Kır, “Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan.” diyerek hakaret eden şahsa “Haddini bil” ifadesini kullandı.

Olayın ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edilen Onur D., yapılan inceleme sonrasında serbest bırakıldı ancak kamuoyundaki olumsuz tepkilerin etkisiyle açığa alınmıştı. Onur D.'nin açığa alınmasıyla ilgili inceleme ve soruşturmanın devam edeceği bildirildi. 

Başörtülü kadına hakaret olayında flaş gelişme... Neler oldu? Başörtülü kadına hakaret olayında flaş gelişme... Neler oldu?

Ünlü sanatçı sözlü hakarete sesiz kalmadı! Ne yaptı sana başörtülüler? Ünlü sanatçı sözlü hakarete sesiz kalmadı! Ne yaptı sana başörtülüler?

Zonguldak'ta "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan" sözü ortalığı karıştırdı! Zonguldak'ta "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan" sözü ortalığı karıştırdı!