Zonguldak'ta bir markette çıkan olayda, market kasiyerine yönelik hakaret ve polise direnme suçlamalarıyla gündeme gelen Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Onur D. (40), idari soruşturma sonucu açığa alındı.

Kozlu ilçesindeki bir markette yaşanan olayda, K.D. isimli şahsın arkadaşına aldırdığı sigaranın değiştirilmemesi üzerine başlayan tartışma, oğlu Onur D.'nin olay yerine gelmesiyle büyüdü. İhbar üzerine polis ekipleri çağrıldı. Polis müdahale etmeye çalışırken, Onur D. "Kimi aldığınıza dikkat edin, yoksa hepinizi Hakkari'ye sürdürürüm" diyerek direndi. Ayrıca, market kasiyerine "Başımıza ne geldiyse, bu kapalılardan geldi" şeklinde hakarette bulundu.

KADIN, ŞİKAYETÇİ OLMADI ALLAH'A HAVALE ETTİ!

Alkollü sürücü dehşet şaçtı! Alkollü sürücü dehşet şaçtı!

Ö.B., Onur D. hakkında şikayette bulunmazken, mukavemet gösterdiği polisler ise şikayetçi oldu. Polislerin şikayetçi olması nedeniyle şüphelinin sorgusu Kozlu Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapıldı. Jandarmadaki ifadesinde, kasiyer Ö.B.'den özür dileyen Onur D., şeker hastası olduğunu ve bir anda sinirlendiğini söyledi. Kasiyer Ö.B. ise "Şikayetçi değilim. Allah'a havale ediyorum" dedi.

Olayın ardından Onur D., gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi. Ancak polis müdahalesine direnme suçlaması ve kamu görevlisine hakaret suçlarından adliyeye sevk edilen Onur D., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

AÇIĞA ALINDI!

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın toplumsal değerleri hedef aldığı gerekçesiyle Onur D. hakkında idari soruşturma başlattı ve şahsı açığa aldı. Ayrıca, Onur D.'nin üyesi olduğu Eğitim-Bir Sen Sendikası da disiplin kurulu kararı alarak genel merkeze ihraç için başvuruda bulundu. Olaya karışan müdür yardımcısının şikayetçi olan polislerle ilgili ise adli süreç devam ediyor.

KADINLARIN YAŞAM TERCİHİNE MÜDAHALE ETMEKTEN VAZGEÇİN ARTIK!

Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır, ”Kadınların yaşam tercihlerine müdahale etmeye çalışmaktan vazgeçin artık. Kadınlar ne giyeceğini, başına takacağı başörtüsünü bu ve benzeri zihniyete soracak değil”dedi.

Kır açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde bir kurumda müdür yardımcısı olduğunu söyleyen kişinin, bir zincir market çalışanı kız kardeşimize "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan." diyerek hakaret eden zad, haddini bilsin.

Kadınların yaşam tercihlerine müdahale etmeye çalışmaktan vazgeçin artık. Kadınlar ne giyeceğini, başına takacağı başörtüsünü bu ve benzeri zihniyete soracak değil.

Hayatlarımıza, varoluşlarımıza, en temel insan haklarımıza, neşemize, özgürlük ve eşitlik tahayyülümüze yönelen bu patriyarkal kuşatmaya karşı biz kadınlar, çok iyi bildiğimiz o şeyi yapmaya devam ediyoruz. Sokakta, evde, işte, okulda ve meydanlarda her türlü engellemeye rağmen bir araya gelerek, direnerek, itiraz ederek, inat ederek, umut ederek, inancımızla ve öfkemizle mücadele ediyor, dünyanın her yerinde, ayrı ayrı, tarih yazıyoruz.

Şiddetten uzak, özgür ve eşit yaşama hakkımızdan, hayatlarımızdan, ne giyeceğimizden, eteğimizden, başımızdaki başörtüden, bedenlerimizden elinizi çekin”dedi.

HAKARETE UĞRAYAN KİŞİNİN YANINDA OLMALARINI BEKLERDİK”
AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, “Bir başkasının başına geldiğinde yaygara koparanlar kozluda sözlü şiddete maruz kalan hanımefendi için sus pus oldular. Fakat şuanda 3 maymunu oynuyorlar”dedi.

Başkan Çağlayan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“3 Martla ilgili aynı tarihte 500 katılımla program icra ettik. Program yaptık. 3 Marta kendileri düğünde boy boy oynadılar. Bir başkasının başına geldiğinde yaygara koparanlar kozluda sözlü şiddete maruz kalan hanımefendi için sus pus oldular. Fakat şuanda 3 maymunu oynuyorlar. Orada bir insanlık var. Sadece giyiminden kuşamından hakarete uğrayan bir kişinin yanında olmalarını beklerdik”dedi.