Şehitlerimizin cenazelerinin olması münasebetiyle ertelenen AK Parti Belediye Başkan adayları 18 Ocak Perşembe günü (yarın) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Bu arada vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize de Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.

Seçim heyecanının devam ettiği ülke genelinde Zonguldak’ta da AK Parti’nin adayının kim olacağı belirsizliğini korurken iki isimden birinin aday gösterileceği konusu netlik kazanmış durumda. Zonguldak şehrinde bu isim dillerden düşmüyor.

Kim mi bu isimler?

Birincisi mevcut Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan.

İkincisi AK Parti eski Milletvekili ve Devrek eski Belediye Başkanı Özcan Ulupınar.

Olağanüstü bir durum olmadığı taktirde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iki isim arasından birini Zonguldak Belediye Başkanı olarak kamuoyuna duyuracak. Ve diğer il ve ilçelerdeki adayları da açıklamış olacak. İsimler netleşmiş durumda ve Erdoğan’ın masasında bekliyor.

Cumhurbaşkanı ya diyecek ki;

“Selim Alan sen bir 5 sene daha devam et. Yarım kalan projelerini devam ettir.”

Ya da, “Selim Alan’a yaptığın hizmetler için teşekkür ederiz. Özcan Ulupınar adayım sensin.”

Veya, masasında duran çok sürpriz bir adayın ismi her kimse onu aday gösterip ters köşe yapacak.

Bunlar olabilecek beklentiler. Kesin olan şu ki, Sayın Erdoğan kazanamayacağını bildiği adayı asla göstermez bir bildiği vardır yarın kim bu aday dört gözle bekleniyor.

Uzun süredir Zonguldak cadde ve sokaklarında ALAN-ULUPINAR ismi üzerinden AK Parti’nin 31 Mart’ta nasıl bir sonuç alacağı konuşuluyor. Şu bir gerçek ki, AK Parti seçmenleri aday kim olursa olsun partisinin gösterdiği adaydan başkasına asla oy vermez ve iktidarın gücünün hizmet anlamında Zonguldak’ın yararına olduğunu da hesap ederek sandığa yansıtır.

İsim üzerinde yola çıkılacak olursa da Selim Alan veya Özcan Ulupınar AK Parti seçmenleri yine sandıkta gereğini yapar diyerek yarını bekleyelim ve hayırlısı olsun diyelim.

Tahsin’in rakibi kim olacak?

Öte yandan, CHP adayı Tahsin Erdem penceresinden bir değerlendirme yapacak olursak öncelikle hayırlı olsun ve karşısına çıkacak olan AK Parti adayı karşısında da başarılar diliyorum. Ön seçimden başarıyla çıkan Tahsin bey, 31 Mart günü tüm CHP seçmeninden karşılık bulabilecek mi?

Aday gösterildikten sonra sahaya çıkan ve ekibiyle birlikte çalışmalara devam eden Tahsin Erdem son derece iddialı bir şekilde yeniden belediyeyi CHP’ye kazandıracağını ifade ederek seçmenlerden destek istiyor.

2019’da yapılan hatayı yeniden tekrarlamak istemeyen CHP bu anlamda elinden geleni yapmakla birlikte ön seçimde destekledikleri adayın kazanamaması sebebiyle küskün olduklarını ifade eden bazı CHP’liler de sandığa gitmeyeceklerini dile getiriyorlar.

Bu ifadeler sadece dedikodu ve birli kirliliği gibi sokaklarda konuşulmakla birlikte Tahsin Erdem’in karşısına çıkacak olan AK Parti adayı kim olursa olsun iktidarın gücünü ve MHP ittifakı da birleştiğinde bu maçın sonucunu tahmin etmek hiç de o kadar kolay olmayacak gibi görünüyor. Maç her zaman 0-0 başlar ve son sözü değerli Zonguldak’lı seçmenler söyler.

Kalın sağlıcakla.