Yeni nesil hatırlamaz ama 70-80’li kuşak gayet net hatırlar. Zonguldak SSK Hastanesi hizmete açıldığı yıllarda sağlık sistemi günün şartlarına göre fena sayılmasa da bilgisayar sistemi olmadığından her şey kâğıtlar üzerinden yapılıyor ve hizmette ciddi şekilde aksamalar yaşanıyordu. Sabah hastaneye gelmek sıraya girmek, muayene olmak ve hele ilaç alabilmek için insanlar birbirlerini yiyordu, kavga gürültü kıyamet gırla gidiyordu.

Çok iyi hatırlarım ki bir seferinde hastane içindeki eczanenin ilaç kuyruğunda görevli ilaç veren memurun bir arkadaşına arka sırada olmasına rağmen ilaçlarını torpil yaparak gizlice verdiğini tespit ettiğimde tartışma çıkmış ve hastane içindeki eczanenin önü savaş alanına dönmüştü. Geldiğimiz noktada sağlık sistemine baktığımda eski zor günleri hatırlar ve “Hey gidi günler hey” diyerek teselli bulurum.

Şimdi her şey helva gibi ye ye tat al. Doktorlarımız anlayışlı, hizmet o biçim. Muayene sonrası istediğin eczaneden beklemeden ilacını al. Şikâyet konusu olacak ciddi bir durum söz konusu değil. Dört dörtlük olmasa da sağlık sistemimiz gayet yokunda hizmet veriyor.

Covit 19 çıktığından bu yana yapılan uygulamalar, insana verilen değer evde sağlık hizmetine kadar gerçekten dünya devletlerine göre iyi durumdayız. Şimdi 400 yataklı yeni şehir hastanemizde çalışmalar son aşamasına doğru ilerliyor. Yapılan açıklamada hastane 2021 senesinin yaz ayında tam teşekküllü olarak hizmete açılacak ve Zonguldak halkın bu anlamda daha kolay, daha rahat bir şekilde sağlık hizmeti alacak.

Daha ne olsun. Nankörlük etmeyelim eski sancılı günleri yaşayan biri olarak yeni sağlık sistemimiz süper yolunda emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. O SSK Hastanelerinin durumu neydi öyle? Koğuş sisteminde 6 kişilik odalar artık tarihe karışıyor. Daha neyi mukayese edelim serum hortumu dahi bulunamıyordu. Sağlıkta büyük başarının ve gelinen sıçramanın toplum olarak kıymetini bilelim. Nankörlük edenlere de okkalı bir sitemle karşılık verelim.

Yaşayan bilir, çeken bilir. Şükredelim.

ZONGULDAK DEĞİŞİM İÇİNDE

Zonguldak hak ettiği dersi verdi! Zonguldak hak ettiği dersi verdi!

Çağ değişiyor, insanlar değişiyor, şehirler değişiyor. Yıllardır değişmeyen hizmet yoksulu şehir Zonguldak ölü toprağını üzerinden atmaya başladı. Nasıl atmaya başladı? Amatör kümeye kadar süratle inen Karaelmas diyarı şimdilerde 2. Ligde sallansa da bu hız, bu koşuşturmayla eski güzel günlere doğru gidiliyor gibi izlenim doğuyor. En azından Belediyecilik anlamında görülen çalışmalar halkımızın içini ısıtıyor.

31 Mart yerel seçimlerinde yılar sonra CHP’den Zonguldak Belediyesini alan AK Parti, Ömer Selim Alan başkanlığında hizmet maratonuna öyle bir hızlı başladı ki Zonguldak halkı bu hız karşısında şaşırıp kaldı. Şu anda görünürde hiçbir şey netleşmese de yapılan çalışmalar Zonguldak halkı tarafından sessiz ve derinden takip ediliyor.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın son günlerdeki tavırları bazı kesimler tarafından eleştiri alsa da 5 vitese takarak yoluna devam eden Başkan bu eleştirilere gülüp geçiyor. Ortaya çıkacak olan güzel sonuçlar, yapılan hizmetler bu eleştirilere kapak olacak mı bu merak ediliyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak AK Parti Merkez İlçe haftalık olağan toplantısında yanında Merkez İlçe Başkanı Muharrem Ayçiçek ile partililere yaptığı konuşmada Başkanı Ömer Selim Alan çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak Zonguldak halkına önemli mesajlar vererek şunları söyledi.

"Halkımıza söz verdiğimiz gibi hizmetlerimiz gece-gündüz devam ediyor. Vatandaşlarımıza layık oldukları, burada olmaktan daha çok mutluluk duyacakları Zonguldak için gayretle çalışmalarımız devam ediyor.  Teşkilat olarak burada sizinle birlikte olmaktan mutluluk duydum. Her zaman bir arada olacağız ve istişarelerimiz devam edecek.”

Bakalım Başkan Selim Alan görev süresi tamamlanıncaya kadar söz verdiği icraatlarında hangi noktaya gelecek? Son kararı yine Zonguldak halkı verecek…