Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aile dostu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı'nın kardeşi Mustafa Avcı, "Sorunu anlamak ve çözmek için aynı yöneticilerle farklı sonuçlar aramakta beyhude bir çaba olacaktır" diyerek Parti yetkililerinde değişim yapılmasına vurgu yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla şu görüşlere yer verdi;

Belediye önünde olay! Benzin döküp yakmak istedi Belediye önünde olay! Benzin döküp yakmak istedi

"31 Mart seçimlerinde üzülerek gördük ki; Ak Parti seçmeni ilk büyük kırılmasını yaşadı ve artık bundan sonra seçmenden aidiyet ve sadakat temelli oy alması zorlaşacaktır. Dahası çok daha kolay oy geçişleri yaşanabilecektir. Yıllardır Ak Partiden başka partiye oy vermemiş milyonlar ya sandığa gitmedi ya da farklı bir tercihte bulundu. Bu derin ayrılık gösteriyor ki, iyi gitmeyen kötü işler var ve vatandaş artık cepteki kuş değil.

Bugünden sonra acil yapılması gerekenler var elbette, ama bu orta sahada top çevirmeden, hoşafı soğutmadan yapılmalı. Bunun iki ayağı var, birincisi Hükümet ve bürokrasi ayağı ikincisi Parti Genel Merkez ve teşkilatlar ayağı. Sorunu anlamak ve çözmek için aynı yöneticilerle farklı sonuçlar aramakta beyhude bir çaba olacaktır.

Bir çok detay sorunları yazabiliriz, öncelikle Hükümet ayağında çözülmesi gerekende ekonomik sorunlardır. Ak Partinin omurgası 3E dir. Yani Emekli, Emekçi ve Esnaf.. bu kesimlerle arasını bozan Ak Parti, diğer kesimlerin oyu ile iktidar olamaz. Bu konuda da ilk yapılması gereken kamuda tasarruf tedbirlerini vatandaşın göreceği şekilde uygulamaya koymaktır. Sonrasında vaadedildiği üzere yılın ikinci yarısı ve sonrasında hissedilir iyileşmeleri vatandaşın cebine yansıtmaktır..

Bir çok farklı başlık açabiliriz ama gerek olduğunu sanmıyorum zaten millet bunları biliyor ve dile getiriyor. Parti ayağındaki çözüm ise siyaseti bir gelir kapısı ve kariyer planı gibi görmeyen, bireysel değil toplumsal düşünebilen, kamil insan normuna ulaşmış, ahlak ve maneviyat duyguları güçlü, Allahtan korkan kuldan utanan Adanmış Ak Partilileri tekrar göreve getirirken, her gücün ve iktidarın çevresinde oluşması kesin olan çıkar ve menfaat odaklı siyasetçi ve yakınlarını yani Dadanmışları partiden uzaklaştırmakla başlamalı. Bu bir kaç kişilik bir organizasyon olamaz, o yüzden top yekün bir arınma gerektirir.

Peki bu yapılmazsa ne olur?

1. Adanmışlar, Yeniden Refah ya da daha sonra oluşacak henüz başarısı ve becerisi test edilmemiş partilere umut besler ve mevcut kötü durumun vebalini taşımamak için yeni parti arayışında olur.

2. Dadanmışlar ise, Ak Partiyi ve Cumhurbaşkanımızın kredisini sonuna kadar tüketir, Halk fakirleşirken onlar zenginleşmeye devam eder, haksız ve liyakatsizce makamları bir sonraki iktidar gelene kadar işgal ederler. Reis’ten sonra oluşacak siyasi tabloda hangi potansiyel siyasi partiler ya da ve kişiler varsa onlara yakınlaşır ve yaranmaya çalışırlar.

Özetle Ak Parti ve Cumhurbaşkanımız, güneşi gören buz misali erimeye devam etmemek için Milletle arasına giren, kendi çıkar ve ikballeri için siyaset yapanlardan kurtulmak zorunda!

Ne bu Millet ne de onun hizmetkârı olmuş Cumhurbaşkanımız bu durumu haketmiyor.

Ramazanınız ve Bayramınız mübarek olsun."